Hlavní obsah

Bezdůvodná skreč ho přišla draho. Kyrgios dostal mastnou pokutu

Šanghaj

Více než 30 000 dolarů (přes 658 tisíc korun) bude stát australského tenistu Nicka Kyrgiose jeho poslední extempore na turnaji Masters v Šanghaji, kde bez zjevného důvodu po prvním prohraném setu skrečoval zápas úvodního kola. ATP mu udělila pokutu 10 000 dolarů za nesportovní chování a nedostane vyplacenou ani odměnu 21 085 dolarů za účast v prvním kole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyrgios v Šanghaji znovu šokovalVideo: sntv

 
Článek

Dvaadvacetiletý Kyrgios, jenž je proslulý výbušnou povahou, má s chováním na kurtu problémy opakovaně. Vloni v Šanghaji odchodil zápas s Mischou Zverevem a dostal za to od ATP vedle pokuty i distanc na osm týdnů.

Během úterního duelu se Stevem Johnsonem měl Kyrgios neshody s rozhodčím na umpiru, od něhož v tie-breaku dostal po předchozím varování trestný bod. Poté co Američan proměnil setbol, zamířil Kyrgios k síti, podal soupeři i sudímu ruku, na lavičce si sbalil věci a za pískotu fanoušků zamířil do šaten.

Na sociálních sítích pak skreč vysvětlil zdravotními důvody. Trápily ho prý žaludeční problémy a bolelo ho rameno. Na zdravotní prohlídku, která by jeho tvrzení potvrdila, se ale nedostavil a přišel proto i o prize money.

Reklama

Související témata: