Hlavní obsah

Trenérská rošáda u tenistek! Byla jsem z toho v pr..., přiznala Strýcová. Co jí nejvíce vadí?

Praha
Aktualizováno

Na úterní setkání s novináři si přinesla trofej z turnaje v Linci, brzy se ale povídání s Barborou Strýcovou stočilo úplně jiným směrem. V příští sezóně už jednatřicetiletou tenistku totiž nebude trénovat Tomáš Krupa, který jí po US Open oznámil, že přechází ke světové trojce Karolíně Plíškové. Strýcová z toho byla v šoku a zklamaná.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tenistka Barbora Strýcová na setkání s novináři, jimž oznámila, že s ní ukončil spolupráci trenér Tomáš Krupa.

Článek

Jak jste se o rozchodu dozvěděla?

Po US Open mi trenér řekl, že se mnou nebude trénovat. Před turnaji, které mě čekaly, to bylo emotivně těžké a navíc tam se mnou jel... Na to jsem se musela psychicky připravit a vstřebat to. Asi mi to pomohlo a ukázalo i spoustu jiných věcí, které můžu dokázat i bez trenérů.

Dalo se to jeho rozhodnutí zvrátit?

Nedalo, protože to bylo pojato, že to je daná věc a za mými zády. Přijela jsem z US Open a dozvěděla se to po sms a po telefonu. Nejsem Tomášův majetek a on není můj, ale takové jednání a komunikaci jsem si nezasloužila.

Bylo těžké se s tím vyrovnat?

Věděl moc dobře, že mě to ranilo. Že on odešel, je jeho volba a nemůžu mu říkat, ať zůstane. Ta komunikace, kterou mi sdělil a jak to udělal, byla špatně, a to mě mrzí. Vzhledem k těm třem letem, co jsme prožili, tak to byl pro mě celkem šok. V Asii to bylo psychicky šíleně náročné. Chtěla jsem ale práci pro svůj pocit dobře dodělat, aby mi nikdo nezkazil dobrou sezónu.

Musela jste se v kontaktu s trenérem hodně krotit?

Ano, velmi! Jsem emotivní a potřebuju to ze sebe dostat. Nechtěla jsem ubližovat sobě a svému tenisu v Asii, kdybych agresi ventilovala, tak to bude škodit jen mně. Dusila jsem to v sobě a z téhle situace jsem vyšla silnější.

O tom, že má Krupa přejít ke Karolíně Plíškové se v zákulisí mluvilo už pár týdnů...

Říká se, že má jít ke Karolíně... To se neříká, to tak je. To je daná věc, která bude. Ví se to dlouho a je to po US Open dané. Ona si ho vyžádala, tak ho má.

Vyjádření manažera Karolíny Plíškové Michala Hrdličky:
„Není na pořadu dne se k tomu vyjadřovat. Snad jen, že za naši stranu proběhlo vše korektně. Tomáše jsme oslovili, na příští sezónu neměl žádný závazek. Karolína o tom Báru informovala z očí do očí. To je podle mě korektní jednání. Karolína se připravuje na vrchol sezóny Turnaj mistryň. Všem jsem řekl, že se vyjádříme až po Singapuru a to také hodlám dodržet. Jen jsem chtěl uvést tyto věci o podrazu na pravou míru, ať si ostatní zametou před svým prahem.“

Berete to jako ránu pod pás?

Hodně. A hlavně stylem, jakým to bylo. Její manažer jel za mým trenérem mu dát nabídku, to mi spadla brada. Nevěděla jsem, co se děje. Myslím, že jsem si to nezasloužila. Vím, že to je se mnou těžké, že jsem hysterka, emotivní člověk, ale zasloužím si lepší ukončení spolupráce.

Karolína vám volala?

Byla to středa, pamatuju si to jako teď. Volala mi, že se se mnou potřebuje sejít, že se rozešla s Davidem Kotyzou a že mi chce něco říct. Já jsem nevěděla, že jde o mého trenéra. Manažer Hrdlička mu jel dát nabídku a pak jsem se dozvěděla, že je konec. Takové jednání beru jako podraz, ano. Kdyby si se mnou sedl a řekl: mám takovou a makovou nabídku, dostanu bambilión, já to chci udělat, že to je výzva, tak neřeknu ani ťuk, i když budu smutná. Ale tímhle stylem mi to ublížilo.

Nemáte pro Krupu alespoň profesní pochopení?

Je to jeden z nejlepších trenérů u nás. Pomohl mi k disciplíně, jak správně trénovat. Ukázal, že můžu svůj tenis ještě posunout, k profesionalitě mi pomohl a k tomu, že mám nejlepší dvě a půl sezóny. Jako trenéra ho respektuju a svým způsobem to chápu. Karolína byla první na světě, má budoucnost, je to super hráčka, v tomhle ohledu ano, ale nepochopím a nerespektuju, jak to se mnou ukončil.

Nejvíc jste tedy naštvaná na kouče Krupu, je to tak?

Na všechny! Největší roli a rozhodnutí udělal trenér, který mě zklamal a pak Karolína s panem Hrdličkou. Byla jsem z toho v prdeli. Nejdřív jsem se to dozvěděla od Karolíny, že za Tomášem jede Hrdlička. Napsala jsem trenérovi, co se děje a za dvě hodiny mi zavolal, že končí a jde ke Karolíně. Komunikace nebyla správná a to mě mrzí.

Teď s Karolínou asi s na kávu nezajdete, že?

Jsme na bodě nula. Na kafe nepůjdeme a ani jsme nechodily.

Co když budete obě nominované do Fed Cupu?

Když budu nominovaná, tak budu nadšená z nominace a budu se snažit být pro tým přínosem. V sobě si to zařídím, aby to bylo fajn.

Reklama