Hlavní obsah

Tenisová kráska navštívila zpustošený ostrov a pomáhala rozdávat zásoby

San Juan/Praha

Jak slíbily, tak udělaly. Maria Šarapovová a Monica Puigová v pondělí přicestovaly do hurikánem zpustošeného Portorika a zapojily se do humanitární činnosti. Navštívily děti v nemocnici a poté rozdávaly potřebné věci, které byly nakoupeny ze sbírky, kterou Puigová uspořádala.

Monica Puigová s Marií Šarapovovou pomáhají v hurikánem zničeném PortorikuVideo: sntv

 
Článek

Pro olympijskou vítězku Monicu Puigovu to byla první cesta do rodné země po řádění hurikánu Maria, který před měsícem Portoriko zpustošil. Jak sama přiznala, byla nervózní z toho, až uvidí ty rozsáhlé škody. Společnost jí dělala její kamarádka, tenistka Maria Šarapovová, která jí před časem slíbila pomoc při obnově ostrova. Pětinásobná grandslamová vítězka se rozhodla, že přeživším daruje veškeré výnosy, od začátku října do konce roku, z prodeje sladkostí její značky Sugarpova.

„Její úsilí je obdivuhodné,“ ocenila bývalá světová jednička Puigovou, která se téměř okamžitě po přehnání hurikánu rozhodla založit sbírku na pomoc své zemi, kde po následných povodních byla vyřazena celá elektrická síť a někteří lidé doteď nemají přístup k pitné vodě.

Původně měla v plánu vybrat pětadvacet tisíc dolarů, nakonec se jí podařilo sehnat přes sto třicet tisíc dolarů. Za ně pak nechala nakoupit například léky, solární lampy, plynové vařiče a další potřebné věci. S Šarapovovou se dohodla, že je spolu obyvatelům předají. Toto pondělí svůj slib splnily.

„Jsem ráda, že můžu navštívit tuhle zemi. Máme zde hodně nabitý program,“ uvedla na sociálních sítích před odletem Šarapovová. A měla pravdu. V San Juanu navštívily zraněné v dětské nemocnici San Jorge a předaly zde inzulín a další lékařské pomůcky. Poté vyrazily do města Loíza, kde rozdávaly vařiče, lampy ale i vodu a jídlo. Další charitativní akce je čekají i v nadcházejících dnech.

Reklama