Hlavní obsah

Plíšková po výprasku: Bylo to napůl tréninkové, nedostala jsem tam hlavu

Singapur

Karolínu Plíškovou porážka na tenisovém Turnaji mistryň od Jeleny Ostapenkové příliš nebolela. Po hladkých výhrách nad Venus Williamsovou a Garbiňe Muguruzaovou měla už jasné první místo v Bílé skupině. Při pátečním tréninku chce znovu najít potřebný rytmus, aby mohla uspět v sobotním semifinále, v němž ji čeká stylově úplně jiná soupeřka než dosud.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Ostapenková - PlíškováVideo: sntv

 
Článek

Všechny zápasy Plíškové v Singapuru byly poměrně rychlé, takže jí průběh turnaje připadá až příliš rozvláčný. Myslí si ale, že den volna před semifinále jí může prospět.

"Normálně si půjdu zahrát a připravím se na sobotu, kdy budu mít úplně jiné hráčky, než jsem měla teďka. To bylo všechno taková rychlá hra, teď ty výměny budou delší," řekla českým novinářům. V Červené skupině hrají běhavější tenistky, jako je například světová jednička Simona Halepová z Rumunska nebo Dánka Caroline Wozniacká.

Wozniacká překvapila

Plíšková po úvodním duelu s Williamsovou v dalších dvou utkáních příliš výměn nezažila. "Druhý zápas (s Muguruzaovou) byl hodně o chybách, takže se moc nehrálo, a teďka to taky byla taková střelba," poznamenala třetí hráčka světa.

Za rozhodnutého stavu ve skupině se dnes potýkala s tím, jak k utkání s vítězkou Roland Garros přistoupit. "Ani jsem neměla nějaký plán v hlavě, jak chci hrát. Bylo to takové napůl tréninkové, napůl zápasové. Samozřejmě vyhrát jsem chtěla, ale nepodařilo se mi tam vůbec dostat herně, ani tou hlavou," líčila.

Vedle tréninku bude v pátek také sledovat, jak se vyvine situace v Červené skupině. "Přání nemá. Kdo tam přijde, ten tam přijde, jsem připravená na každou," doplnila. Dvě výhry v Červené skupině má zatím na kontě Dánka Wozniacká, která povolila jen dva gamy Ukrajince Eleně Svitolinové i Halepové.

"Myslím si, že Wozniacká tady hraje velmi dobře. Ale to, že vyhrála oba zápasy takhle snadno, je pro mě přesto překvapení," komentovala Plíšková výkony někdejší světové jedničky z Dánska.

Reklama

Související témata: