Hlavní obsah

Nadal odstoupil z Masters v Paříži. A co Turnaj mistrů?

Aktualizováno

Bolesti v pravém koleně donutily světovou jedničku Rafaela Nadala odstoupit z turnaje Masters v Paříži. Dnes měl odehrát čtvrtfinále proti srbskému tenistovi Filipu Krajinovičovi, ale dvě hodiny před začátkem oznámil, že hrát nemůže.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Rafael Nadal v Paříži.

Článek

Jednatřicetiletý Nadal ve čtvrtek sehrál úpornou bitvu s Pablem Cuevasem a ve třetím setu měl koleno zatejpované. "Bolest během zápasu byla příliš velká," přiznal s odstupem času na dnešní tiskové konferenci.

Příští neděli 12. listopadu začne v Londýně Turnaj mistrů. Už před ním má rodák z Mallorky jistotu, že zakončí sezónu jako světová jednička. Zda mohou potíže s kolenem ohrozit jeho start na prestižní poslední akci roku, zatím neví.

"Není to o Londýnu, je to celkově o budoucnu. Kdyby to bylo jako teď, pak bych opravdu nemohl hrát," dodal Nadal, letošní vítěz grandslamů Roland Garros a US Open. Turnajů vyhrál v této sezóně šest, čtyři na antuce a dva na tvrdém povrchu.

Nyní vyhledá odborníky, aby se s nimi poradil. S koleny měl problémy i v minulých letech.

O Turnaj mistrů přijde i Del Potro

Krok před cílem ztroskotal boj argentinského tenisty Juana Martína del Potra o postup na Turnaj mistrů. Ve čtvrtfinále turnaje v Paříži podlehl Johnu Isnerovi 4:6, 7:6, 4:6, k zajištění letenky do Londýna přitom potřeboval postoupit do semifinále.

Američan naopak udržel naději na postup na elitní podnik pro osmičku nejlepších hráčů sezony. Pokud se Isner chce Turnaje mistrů zúčastnit, musí v Paříži získat titul. Vloni na turnaji skončil ve finále.

Poslední volné místo podle žebříčku letošního roku drží Pablo Carreňo, v Paříži ale Španěl vypadl už ve druhém kole. Postupovou příčku uhájí v případě, že Isner nebo další Američan Jack Sock pařížský turnaj nevyhrají.

Turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 4 507 375 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Čilič (3-Chorv.) - Bautista (14-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2
Dvouhra - čtvrtfinále:
Krajinovič (Srb.) - Nadal (1-Šp.) bez boje
Isner (9-USA) - Del Potro (13-Arg.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:4
Benneteau (Fr.) - Čilič (3-Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5
Sock (16-USA) - Verdasco (Šp.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3

Reklama

Související témata: