Hlavní obsah

Görgesová - Vandewegheová 7:5, 6:1WTA Elite Trophy vyhrála Němka Görgesová

Ču-chaj

Vítězkou tenisového turnaje WTA Elite Trophy v čínské Ču-chaji se stala sedmá nasazená Němka Julia Görgesová. V závěru sezóny potvrdila skvělou formu, Američanku CoCo Vandewegheovou přehrála 7:5, 6:1 a dva týdny po triumfu v Moskvě oslavila nejcennější trofej v kariéře.

Článek

Devětadvacetiletá Němka na "malém Turnaji mistryň" pro dvanáct hráček v žebříčku, které se nedostaly mezi osmičlennou elitu do Singapuru, neztratila ani set. Její výkony potěšily i slavnou krajanku Steffi Grafovou, která byla patronkou turnaje a předala jí vítěznou trofej.

"Lepší závěr roku se ani ve snu nedá představit. Dva tituly za dva týdny... Už se těším na příští sezónu," řekla Görgesová poté, co vyhrála devátý zápas v řadě. Právě díky úspěchu na moskevském Kremlin Cupu se jako poslední kvalifikovala na Elite Trophy. Musela kvůli tomu narychlo zrušit dovolenou v Dubaji.

Proti světové dvanáctce sice začala ztraceným servisem a prohrávala už 0:3 a 2:5, ale od té doby na kurtu dominovala a Vandewegheovou zlomila. Ta se už ve zbytku finále vzmohla na jediný game.

Ve světovém žebříčku se Görgesová posune z 18. místa na čtrnácté a vytvoří si nové maximum. Před dvěma týdny v Moskvě přitom slavila třetí titul v kariéře po dlouhých šesti a půl letech. S trofejí si z Ču-chaje odvezla i prémii 635 000 dolarů.

Vandewegheová bude navzdory porážce v pondělním novém pořadí WTA poprvé v elitní desítce.

Tenisový turnaj Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,28 milionu dolarů):
Dvouhra - finále:
Görgesová (7-Něm.) - Vandewegheová (2-USA) 7:5, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Tuan Jing-Jing, Chan Sin-jün (6-Čína) - Lu Ťing-Ťing, Čang Šuaj (4-Čína) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: