Hlavní obsah

Nová Wozniacká? Čtrnáctiletá Dánka drtí na turnajích dospělé soupeřky

Stockholm/Praha

Je jí teprve čtrnáct let a už poráží dospělé hráčky. Clara Tausonová patří k největším tenisovým talentům současnosti. Minulý týden vyhrála první turnaj ITF, v žebříčku WTA je na 938. místě a v příštím vydání se posune do osmé stovky. Dánsku tak nejspíš vyrůstá nová Caroline Wozniacká.

Foto: ČTK

Caroline Wozniacká na Turnaji mistryň. Roste jí v Dánsku nástupkyně?

Článek

Mezi dospělé vlétla jako uragán, a to jí je teprve čtrnáct let. Clara Tausonová se narodila v prosinci roku 2002. S tenisem začala v šesti letech a jejím oblíbeným povrchem je antuka. Na ní se jí také povedlo zaskočit téměř všechny soupeřky na zářijovém turnaji v turecké Antalyi.

Byl to její první turnaj ITF. Prošla kvalifikací, v prvním a druhém kole nadělila svým o několik let starším soupeřkám kanára a zastavila se až v semifinále, kde nestačila na Rusku Aminu Anšbaovou, která se v té době pohybovala v žebříčku WTA na 536. pozici.

O měsíc později se představila na turnaji ITF ve Stockholmu. I tady zvládla úspěšně kvalifikaci a se svými soupeřkami se dlouho nepárala ani v následujících kolech. Bez nejmenších problémů se probojovala až do finále. V něm však nevyzrála na domácí hráčku Jacqueline Cabajovou-Awadovou.

Na dalším turnaji ITF si vysněný titul už nikým nenechala vzít. Minulý týden, opět ve Stockholmu, zase drtila jednu soupeřku za druhou a tentokrát ovládla i finále. V něm porazila Rusku Jekatěrinu Jašinovou ve dvou setech 6:3, 6:2. Bilance talentované tenistky je po třech odehraných turnajích ITF famózní. Tausonová má na svém kontě patnáct výher, dvě prohry a rázem se o ní začalo hovořit jako o nástupkyni hvězdné Caroline Wozniacké, někdejší světové jedničce žebříčku WTA a vítězce letošního Turnaje mistryň.

Reklama