Hlavní obsah

Hingisová i Navrátilová v Montrealu postoupily do semifinále

Dvě tenisové legendy s českými kořeny Martiny Hingisová a Navrátilová postoupily na turnaji v Montrealu do semifinále. Švýcarka Hingisová ve dvouhře, v níž zdolala čtvrtou nasazenou Světlanu Kuzněcovovou z Ruska, Američanka Navrátilová ve čtyřhře společně s další Ruskou Naděždou Petrovovou.

Článek

Devětačtyřicetiletá Navrátilová se svou spoluhráčkou vyřadily první nasazený pár Jen C', Čeng Ťie z Číny ve třech setech. Stejnou koncovku měl zápas, v němž česko-italská dvojice Květa Peschkeová, Franesca Schiavoneová prohrála s Marion Bartoliovou z Francie a Shahar Peerovou z Izraele. Poražené v posledním setu utržily "kanára".

Hingisová, která se po vyřazení nejvýše nasazených hráček stala největší adeptkou na triumf v turnaji, si odklidila poslední vážnou soupeřku. Bývalá světová jednička si svůj výkon nemohla vynachválit. "Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v sezoně," řekla Hingisová, která se na začátku roku vrátila na kurty po dlouhé dobrovolné odmlce.

Přemožitel Federera také dohrál

Překvapení tenisového turnaje série Masters v Cincinnati jménem Andy Murray skončilo. Senzační přemožitel světové jedničky Rogera Federera prohrál ve čtvrtfinále s Američanem Andy Roddickem ve dvou setech. Murray odvrátil čtyři mečboly, ale na víc už nestačil.

Roddick tak Skotovi oplatil dvě porážky z nedávných turnajů, jedna z nich přišla na Wimbledonu. Murray přiznal, že ztratil vítěznou mentalitu. "Nešel jsem do toho zápasu s tím, že vyhraju," řekl. Před zápasem mu nebylo dobře a dokonce zvažoval, že nenastoupí. "Přemýšlel jsem o tom, když jsem se probudil i půl hodiny před zápasem, ale pak jsem si řekl, že hodinu s ním vydržím bojovat," líčil po svém čtrnáctém zápase během sedmnácti dnů.

Vítězný Roddick se o finále utká s Chilanem Fernandem Gonzálezem.

Cincinnati:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (9-USA) - Murray (Brit.) 6:3, 6:4, González (13-Chile) - Ferrer (10-Šp.) 6:2, 6:4.
Montreal:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hingisová (Švýc.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3.
Čtyřhra - čvtrtfinále:
M. Navrátilová, Petrovová (USA/Rus.) - Jen C', Čeng Ťie (1-Čína) 6:4, 3:6, 6:4, Bartoliová, Peerová (Fr./Izr.) - Peschkeová, Schiavoneová (3-ČR/It.) 6:2, 3:6, 6:0.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner