Hlavní obsah

Už mám víc vrásek než titulů, směje se Navrátilová

NEW HAVEN

Už jen dny dělí Martinu Navrátilovou od konce tenisové kariéry. Legendární hráčka, jež v říjnu oslaví 50. narozeniny, hodlá dát bílému sportu definitivní sbohem po grandslamovém US Open. Třiatřicet let poté, co se na světové scéně představila poprvé, se česká rodačka s newyorským publikem rozloučí ve čtyřhře a smíšené čtyřhře.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Martina Navrátilová v Praze na Štvanici.

Článek

"Už mám víc vrásek než titulů, takže je čas," řekla Navrátilová po svém pondělním triumfu ve čtyřhře na turnaji v Montrealu, díky němuž rozšířila svou bilanci na 177 deblových titulů. Ve dvouhře se radovala z vítězství na 167 turnajích, na grandslamových podnicích nasbírala 58 trofejí, z toho 18 ve dvouhře.

Na US Open se příští týden představí ve čtyřhře se svou montrealskou partnerkou Naděždou Petrovovou, v mixu se pokusí zaokrouhlit svou sbírku titulů na deset po boku Mika Bryana. "Mám výborné partnery, takže musím držet krok," řekla tenistka, jež v roce 1981 získala americké občanství.

Pořadatelé newyorského grandslamu, na němž si letos Navrátilová odbude 29. start, chystají různé pocty. Před finále mužské dvouhry bude tenistka, jež ve Flushing Meadows získala čtyři singlové tituly, uvedena do Dvorany šampionů US Open. Připraveno bude i speciální rozloučení.

Navrátilová se poprvé rozloučila s kariérou v roce 1994, o šest let později se ale na kurty vrátila. Tentokrát prý končí definitivně. "Potřebovala bych být třikrát. Mám spoustu obchodních věcí, nejvíc ze všeho je ale ovlivněn můj osobní život," posteskla si tenistka, jež na místě světové jedničky strávila 331 týdnů. "Tenis miluju, ale je čas, abych se v životě posunula dál," prohlásila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články