Hlavní obsah

Zraněný Štěpánek vynechá minimálně US Open

PRAHA

Tenista Radek Štěpánek vynechá kvůli zranění nadcházející US Open. Devátého hráče světa nepustí do New Yorku, kde grandslamový turnaj v pondělí začne, zablokovaná krční páteř a vyhřezlá ploténka. Štěpánek nebude hrát několik týdnů a vážně je ohrožen i jeho případný start v barážovém utkání Davisova poháru v Nizozemsku.

Článek

"Zjistili mi, že mám vyhřezlou ploténku, takže můj stav není ideální," řekl dnes Štěpánek v rozhovoru ČTK. Celé pondělí strávil v péči lékařů, kteří se snaží zjistit diagnózu a stanovit nejlepší možnou léčbu. "US Open je pryč a teď to vypadá, že to bude delší pauza. Je to to nejhorší v mé tenisové kariéře," uvedl tenista smutně.

Nejlepší český hráč se zranil před třemi týdny a odhlásil se pak z Toronta. Vítěz únorového turnaje v Rotterdamu si zablokoval krční páteř a vrátil se do Prahy. Naposledy hrál ve Wimbledonu. Minulý týden chtěl začít s přípravou na US Open, ale raketu držel v ruce jen jednou a musel tréninku nechat. "Necítím ruku od lokte do prstů, nemám vůbec cit ani sílu," popsal Štěpánek své problémy.

Návrat do reprezentace se asi odloží

Doufal, že zranění neznamená konec sezóny, jeho nejlepší v kariéře. "To snad ne," řekl hráč, jenž byl v červenci osmý v žebříčku ATP. Letos má bilanci 30 výher a 15 porážek, vedle titulu z Rotterdamu si zahrál finále v Hamburku a čtvrtfinále Wimbledonu. "Snad se podaří nalézt tu nejlepší možnou variantu, abych byl zase fit," dodal.

Otazník kvůli zranění visí i nad jeho případným startem v Davisově poháru. Češi budou pod novým kapitánem Jaroslavem Navrátilem hrát od 22. do 24. září o návrat do Světové skupiny v Leidenu proti Nizozemsku a Štěpánek byl po rozepřích na nejlepší cestě zpět do týmu.

"Bude mi to pár týdnů trvat, než se dám dohromady a o tenise teď vůbec nepřemýšlím. Svůj start vůbec neřeším," řekl Štěpánek.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori