Hlavní obsah

Hrbatý novým kapitánem Slováků, nahradil Mečíře

Bratislava

Nástupcem Miloše Mečíře, který se vzal postu nehrajícího kapitána slovenského daviscupového mužstva ze zdravotních důvodů, se v pátek stal bývalý reprezentant Dominik Hrbatý (39). Média o tom informoval generální sekretář Slovenského tenisového svazu (STZ) Igor Moška.

Foto: Sport.cz

Dominik Hrbatý se stal kapitánem slovenského daviscupového týmu.

Článek

Hrbatého protikandidátem byl rovněž bývalý daviscupový reprezentant Karol Kučera (43). Výkonný výbor STZ nakonec vybral Hrbatého. Kučera a Hrbatý byli členy mužstva, které se v roce 2005 probojovalo do finále Davis cupu. Slovensko tehdy v Bratislavě podlehlo Chorvatsku 2:3. Hrbatý získal ve své kariéře 6 vítězství na turnajích ATP, byl semifinalistou Roland Garos v roce 1999 a dvakrát získal Hopmanův pohár.

Dosud jediný nehrající kapitán slovenského daviscupového mužstva Miloš Mečíř (53) odstoupil z funkce letos v říjnu po 24 sezónách z důvodu blíže nespecifikovaných zdravotních problémů. Mečíř je olympijským vítězem ze Soulu v roce 1988 v barvách Československa. Ve své hráčské kariéře získal kromě zmíněného olympijského zlata také 11 titulů ATP. Jeho nejvyšší umístění v řebříčku bylo 4. místo, které dosáhl v roce 1988.

Reklama

Související témata: