Hlavní obsah

Rob Niedermayer smutně přihlížel, jak bratr zvedá Stanley Cup

EAST RUTHEFORD

Ten příběh zaujal snad každého hokejového fanouška. Bratrovražedná bitva o nejslavnější hokejovou trofej - Stanleyův pohár. Obránce New Jersey Scott Niedermayer se utkal s Robem, útočníkem Anaheimu. Starší Scott v noci dvěma gólovými přihrávkami zhasl bratrovu naději na triumf a sám zvedl stříbrnou trofej nad hlavu již potřetí.

Foto: ČTK

Hráči New Jersey, včetně Scotta Niedermayera, se radují. Mladšími Robovi v barvách Anaheimu zůstaly oči pro pláč.

Článek

Jejich příběh spojoval všechny komentáře k finále NHL. Ve všech zámořských médiích dostávala prostor hlavně jejich matka Carol, aby prozradila, komu bude fandit a zda bude vůbec souboj svých synů sledovat. Carol Niedermayerová potvrdila, že řeší dilema, ale že by přece jen více přála vítězství Robovi, protože ten ještě na cennou trofej nedosáhl.

"Nevěděl jsem, co mám bráchovi říct," přiznal Scott. "Tak jsem řekl jen to, že jsem na něj pyšný, že hrál dobře" líčil starší z bratrů okamžiky po zápasu. "Přál bych si, abychom mohli hrát spolu a radovat se ze zisku poháru oba," řekl s rozpaky Scott Niedermayer.

Rob přiznal, že v sobě potlačoval smutek a vztek. "Brácha mi řekl, že je pyšný na to, jak jsem hrál a já mu odpověděl jen - dobrá práce," konstatoval útočník Anaheimu. "Je to teď pro nás pro oba hodně hořká pilulka," doplnil.

Reklama