Hlavní obsah

Konec srandiček. Djokovič už poslouchá Štěpánka, na oba dohlíží zblízka Agassi

Monte Carlo/Praha

Světu představili zrod své spolupráce vtipným telefonátem přes Instagram, ale ze srandiček se brzy přešlo do tvrdé reality. Radek Štěpánek je od čtvrteční noci oficiálním trenérem bývalé světové jedničky Novaka Djokoviče a už o pár hodin později spolu začali na kurtu přípravu na novou sezónu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radek Štěpánek už vede Novaka Djokoviče na kurtu.

Článek

A nezůstalo jen u Štěpánka, do Monte Carla dorazil ze zámoří o víkendu dohlédnout na přípravu i hlavní principál Djokovičova trenérského týmu Andre Agassi.

„Čeká nás spousta práce, ale jdeme do toho s velkým nadšením. Dnes trénujeme s Andrem Agassim a Štěpcem," zveřejnil na svém twitterovém účtu o víkendu srbský tenista informaci, kterou doložil fotografií z tréninkové haly.

Dvanáctinásobný grandslamový šampión Djokovič si nezahrál na turnaji ATP od wimbledonské skreče duelu s Tomášem Berdychem a v žebříčku spadl až na dvanácté místo. Někdejší dlouholetá světová jednička se chce co nejdříve vrátit na světový trůn, na němž nyní pevně sedí Rafael Nadal. Na něj Srb ztrácí momentálně více než deset tisíc bodů.

Agassi přiletěl už nyní do Monte Carla, i když jeho hlavní práce by měla být vést Djokoviče během grandslamových turnajů. Ostatní každodenní tréninková rutina má zůstat na bedrech Štěpánka.

„Radek je jedním z mých nejbližších kamarádů na okruhu a vždy na mě dělaly dojem jeho zaujetí a vášeň pro hru. Má spoustu zkušeností, na nejvyšší úrovni hrál mnoho let. Jsem nadšený, že teď můžeme spojit síly. Už se nemůžu dočkat, až začnu hrát zápasy s novým týmem za zády," těšil se 30letý Srb bezprostředně po angažování českého daviscupového hrdiny.

Reklama

Související témata: