Hlavní obsah

Heninová vyhrála po zranění Davenportové turnaj v New Havenu

Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová získala na turnaji v New Havenu 28. titul v kariéře. Druhé nasazené tenistce v sobotu vítězství ve finále usnadnily zdravotní problémy loňské šampiónky Lindsay Davenportové, která zápas za stavu 6:0 a 1:0 pro soupeřku vzdala.

Článek

Američanka, která by příští týden měla v prvním kole US Open nastoupit proti české tenistce Kláře Koukalové-Zakopalové, měla od počátku problémy s pravým ramenem. První set prohrála za 22 minut a poté si vzala čas na ošetření. Na kurty se ještě vrátila a zkusila pokračovat, po jednom gamu druhé sady ale zápas vzdala.

Čtyřiadvacetiletá Heninová inkasovala za pátý titul v sezoně šek na 95.500 dolarů. Davenportová, jež se na okruh vrátila po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním zad, získala prémii 51 tisíc z celkové dotace 600 tisíc dolarů.

"Vždycky je to těžké, když se vracíte. Chcete hrát co nejlépe, ale možná bylo ještě příliš brzy," řekla Američanka. Doufá, že se do startu US Open její stav zlepší. "Pokud se dostanu přes první kolo, tak by to mohlo být už lepší, protože budu mít mezi zápasy den volna," uvedla Davenportová.

Ženy: Dvouhra - finále:
Heninová-Hardenneová (Belg.) - Davenportová (USA) 6:0, 1:0 skreč.

Reklama

Související témata: