Hlavní obsah

Rus Davyděnko vyhrál tenisový turnaj v New Havenu

NEW HAVEN/FOREST HILLS

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko vyhrál turnaj v americkém New Havenu, který byl poslední přípravou před grandslamovým US Open. V sobotním finále porazil Argentince Agustina Calleriho 6:4 a 6:3 a radoval se ze třetího letošního turnajového triumfu.

Článek

Druhý nasazený Davyděnko jihoamerickému soupeři celkem třikrát prolomil servis a na kurtu strávil hodinu a jednadvacet minut. Po triumfu si pochvaloval, že během celého turnaje neztratil mnoho sil. "Bylo dobré hrát docela krátké zápasy, hodinu a něco ve dvou setech," řekl pětadvacetiletý ruský tenista.

Poražený Calleri litoval, že v první sadě promarnil několik šancí na zisk Davyděnkova podání. "Měl jsem tři nebo čtyři brejkboly, ale on podával hodně dobře. Při důležitých míčích hrál velmi dobře a nedal mi šanci prolomit jeho servis," uvedl desátý nasazený Argentinec.

Davyděnko si díky vítězství odnesl šek na 84 000 z celkové dotace 675 000 dolarů, Calleri si vydělal 49 400.

Američanka Shaughnessyová vyhrála ve Forest Hills

Domácí tenistka Meghann Shaughnessyová vyhrála turnaj v americkém Forest Hills. V sobotním finále s Annou Smašnovovou z Izraele sice uhrála v prvním setu jen jednu hru, ale druhou sadu vyhrála hladce 6:0 a rozhodující třetí set pak 6:4.

Díky tomu se radovala ze druhého letošního triumfu na turnaji okruhu WTA a z celkové dotace 74 800 dolarů si odnesla 22 000.

NEW HAVEN
Muži:
Dvouhra - finále: Davyděnko (2-Rus.) - Calleri (10-Arg.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále: Erlich, Ram (2-Izr.) - Fyrstenberg, Matkowski (3-Pol.) 6:3, 6:3.
Ženy:
Čtyřhra - finále: Jen C', Ťie Čeng (2-Čína) - Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) 6:4, 6:2.
FORREST HILLS:
Dvouhra - finále: Shaughnessyová (USA) - Smašnovová (Izr.) 1:6, 6:0, 6:4.

Reklama

Související témata: