Hlavní obsah

Vaidišová postoupila, jedničku si ale nedala

NEW YORK

Česká jednička Nicole Vaidišová vstoupila v pondělí vítězně do grandslamového US Open. Devátá nasazená hráčka ve večerním utkání pod umělým osvětlením porazila Američanku Chandu Rubinovou. Z českých hráček ji v prvním hracím dnu napodobila jen Lucie Šafářová.

Článek

Sedmnáctiletá Vaidišová zdolala o třináct let starší soupeřku ve dvou setech 6:4 a 6:3. "Jedničku bych si nikdy nedala, tak dvojku nebo trojku. První zápasy jsou vždycky těžký, je potřeba si zvyknout na podmínky," řekla semifinalistka Roland Garros Českému rozhlasu.

V New Yorku se hrálo po dešti v chladném počasí. "Byly to těžké podmínky a jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla tenistka. V utkání si pomohla deseti esy a 34 vítěznými údery a za hodinu a pět minut zápas ukončila. Její příští soupeřkou bude Ruska Alina Židkovová. "Soustředím se na další kolo, dál nehledím," řekla Češka.

Šafářová ustála 'brutální' podání

Šafářová postoupila přes Samanthu Stosurovou z Austrálie. "Ona brutálně servíruje, takže jsem potřebovala ji brejknout a udržet si servis," uvedla fedcupová reprezentantka. Stosurovou už jednou porazila na antuce a byla ráda, že to dokázala i na betonu. "Nechtěla jsem znovu prohrát na Grand Slamu v prvním kole," řekla Šafářová, která po pěti prohrách v prvních kolech poprvé na turnaji "velké čtyřky" vyhrála.

Hanu Šromovou vyřadila Ruska Anastasia Rodionovová. "Žebříčkově byla favoritkou, ale většinou jsem ji porážela. Bojovala jsem, ale bohužel, spokojená teď být nemůžu," posteskla si Šromová.

Neuspěla ani Květa Peschkeová. S Číňankou Čeng Ťie prohrála třísetové klání 4:6, 7:5 a 5:7. "Ona má lepší kondici než já a výborně běhala. Byl to solidní zápas se špatným koncem," zhodnotila své vystoupení Peschkeová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori