Hlavní obsah

Déšť na tenisovém US Open způsobil velké zpoždění

Déšť v New Yorku zpozdil začátek druhého dne tenisového US Open o tři a půl hodiny. Kvůli zatažené obloze a nepříznivé předpovědi počasí se pořadatelé obávali, že by se v úterý nemusel odehrát jediný zápas, což se naposledy stalo před dvěma lety.

Článek

Nad areálem Flushing Meadows začalo pršet krátce před zahájením programu v 11:00 tamního času (17:00 SELČ) a srážky se v intervalech vracely. "Předpověď není povzbuzující," řekl mluvčí turnaje Chris Widmaier.

Když déšť ustal, pořadatelé vysušili dvorce a postupně se začalo hrát i jinde než na centrálním kurtu. Podle pravidel grandslamového turnaje mohli organizátoři s rozhodnutím zrušit celý program vyčkat maximálně do 23:00 SELČ.

Naposledy se celý program zpozdil o den v roce 2004, kdy přišel do New Yorku hustý déšť a vítr s hurikánem Frances. Letos nepříznivé počasí zdrželo už v pondělí program o 90 minut. V úterý mělo hrát celkem sedm českých tenistů, jako první z nich Jan Hernych. V akci by se měli objevit také Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý, Jan Hájek, Robin Vik, Jiří Vaněk a Eva Birnerová.

Meteorologové slibují příznivější počasí od středy, ve druhé polovině týdne by si aktéři US Open měli užít slunce.

Reklama