Hlavní obsah

Vaidišová ve třetím kole US Open, Šafářová vypadla

Česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila ve čtvrtek do třetího kola US Open. Devátá nasazená měla hodně práce, aby splnila roli favoritky, a Alinu Židkovovou z Ruska porazila po setech 6:2, 3:6 a 6:3. O účast v osmifinále se Vaidišová utká se Srbkou Jelenou Jankovičovou, s níž ve třech dosavadních zápasech zatím neztratila ani set.

Článek

Sedmnáctiletá česká hvězda vyhrála rychle první set, ale ve druhém jednou ztratila servis a musela o postup bojovat ve třetí sadě. V té si hned prohrála znovu podání, ale sérií čtyř získaných her obrátila vývoj ve svůj prospěch a třetí set už dotáhla do vítězného konce.

"Tenisově to nebyla žádná sláva, ale jsou zápasy, kdy člověk nehraje dobře a musí to překonat. Vyhrála jsem to podstatné a můžu se připravovat dál," řekla Vaidišová po utkání Českému rozhlasu. Ze svého výkonu neměla radost, ale snažila se na kurtu udržet chladnou hlavu. "Když to nejde, tak je třeba bojovat a hrát dál," uvedla tenistka.

Vaidišovou nenapodobila Lucie Šafářová, pro níž tak US Open skončilo ve druhém kole. Šafářová prohrála své dnešní utkání ve Flushing Meadows s Aravane Rezaiovou z Francie po boji 6:7, 6:2 a 4:6.

Ve druhém kole ztroskotal i Jan Hernych. Sedmadvacetiletý hráč, jenž vloni při svém newyorském debutu vypadl hned po prvním zápase, nedokázal zaskočit favorizovaného Lleytona Hewitta a australskému šampiónovi z roku 2001 podlehl za 103 minut hladce 4:6, 2:6, 2:6.

Češi na US Open
Muži
Dvouhra - 2. kolo:
Hewitt (15-Austr.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:2, 6:2
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (9-ČR) - Židkovová (Rus.) 6:2, 3:6, 6:3, Rezaiová (Fr.) - Šafářová (ČR) 7:6 (7:3), 2:6, 6:4.

Reklama