Hlavní obsah

US Open je ve skluzu, sobotní program zrušil déšť

NEW YORK

Kvůli dešti se v sobotu na tenisovém US Open neodehrál ani jeden zápas. Pořadatelé závěrečného grandslamu sezóny museli stejně jako v úterý zrušit celý program a utkání přeložili na dnešek, kdy by se měli ve Flushing Meadows představit i zbývající dva čeští tenisté ve dvouhře.

Článek

Pokud to počasí umožní, nastoupí Jiří Novák k boji o postup do osmifinále proti Belgičanovi Xavieru Malisseovi ke druhému zápasu na kurtu číslo jedenáct. Tuto dvojici pak na kurtu vystřídají dvanáctý nasazený Tomáš Berdych s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Začátek program je naplánován na 17 hodin SELČ.

Podle předpovědi meteorologů by se počasí v New Yorku mělo opět zlepšit. "Byl to náročný den. Zbývá odehrát 58 zápasů ve dvouhře a máme denní zpoždění, ale jedeme dál. Počítáme, že v neděli to celé doženeme," prohlásil výkonný ředitel americké tenisové federace Arlen Kantarian. Podle něj budou mít rozmary počasí finanční dopad na organizátory.

Fanoušci se v sobotu nedočkali ani vystoupení Andreho Agassiho, který měl sehrát svůj zápas třetího kola s Němcem Benjaminem Beckerem na kurtu Arthura Ashe na závěr první poloviny programu. Místo toho by měli dnes začínat jako první.

Šestatřicetiletý Američan nejspíš delší pauzu po pětisetové bitvě s Kypřanem Marcosem Baghdatisem uvítal. Agassiho při posledním turnaji v kariéře trápí chronické bolesti zad a v sobotu dostal v nemocnici další injekci na jejich zmírnění. "Budu v pořádku, žádný soucit nepotřebuji," řekl s úsměvem populární hráč.

Reklama