Hlavní obsah

Novák i Berdych postoupili do osmifinále US Open

Český tenis bude mít na US Open zastoupení i ve čtvrtém kole dvouhry. Postup do osmifinále v neděli vybojoval potřetí v kariéře Jiří Novák, jenž udolal Belgičana Xaviera Malisse, i Tomáš Berdych, který uspěl v pětisetové bitvě s Rusem Dmitrijem Tursunovem.

Článek

Novák svého belgického soupeře přehrál za dvě a půl hodiny ve čtyřech setech 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. "Neřekl bych, že tady překvapuju sám sebe. To se nedá říct. Už jsem byl pátý na světě, hrál Turnaj mistrů. Spíš bych řekl, že mě tenhle turnaj zastihl ve skvělé formě. Spíš jsem se utvrdil, že tenis stále umím," řekl Novák Českému rozhlasu.

Berdych si zopakuje loňskou účast mezi nejlepší šestnáctkou. S Tursunovem se střetl vůbec poprvé v kariéře a z kurtu odcházel s vítězným úsměvem za tři a čtvrt hodiny po setech 6:7, 6:3, 3:6, 6:3 a 6:4.

Soupeřem Jiřího Nováka v osmifinále US Open bude podle očekávání druhý nasazený Španěl Rafael Nadal, Tomáš Berdych bude o účast ve čtvrtfinále bojovat s domácím Američanem Jamesem Blakem, turnajovou pětkou. Zkušenější z českých tenistů nastoupí proti Nadalovi v pondělí na centrálním kurtu, Berdych má po nedělní výhře den na odpočinek.

Češi na US Open
Muži
Dvouhra - 3. kolo:
Novák (ČR) - Malisse (Belg.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4, 6:4, Berdych (12-ČR) - Tursunov (23-Rus.) 6:7 (2:7), 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.
Ženy
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Schiavoneová (6-ČR/It.) - A. Bondarenková, K. Bondarenková (Ukr.) 7:5, 6:1.
Juniorky
Dvouhra - 1. kolo:
Weinholdová (USA) - Kramperová (ČR) 6:4, 6:2.

Reklama