Hlavní obsah

Serena se vrátí, aby opět vítězila, říká její kouč. Přípravu na návrat přibrzdily komplikace

Praha

Serena Williamsová chtěla na Australian Open obhajovat titul, avšak nestihla se připravit tak, jak by si představovala. Její trenér, Patrick Mouratoglou uvedl, že důvodem byly i poporodní komplikace, kvůli kterým nemohla začít s tréninkem tak, jak chtěla. Podle něj bude stoprocentně připravená na březnové prestižní turnaje v Indian Wells a Miami.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Serena Williamsová rozdávala autogramy po exhibici v Abú Zabí.

Článek

Ještě, než loni začátkem září porodila dcerku Alexis Olympii, už spřádala plány na návrat na kurty. Serena Williamsová chtěla příští týden obhajovat na Australian Open titul, avšak nedávná exhibice v Abú Zabí, na které si poprvé po porodu zahrála tenis, jí ukázala, že ještě není připravená tak, jak by si představovala.

A tak se rozhodla odhlásit. Podle jejího trenéra, to byl správný krok. „Nebylo to pro ni snadné rozhodnutí. Ale bylo moudré,“ uvedl v rozhovoru pro ESPN Patrick Mouratoglou. „Když porodila, neprobíhalo vše hladce, jak očekávala. Miminko bylo v pořádku, ale Serena měla později nějaké zdravotní problémy. Ty zpomalily její návrat k tréninku,“ vysvětloval kouč, který za svou svěřenkyní dorazil v polovině prosince na Floridu, kde trénovala.

Po porodu nemohla cvičit

„Viděl jsem na ní, že ty dva měsíce, kdy nemohla po porodu cvičit, jí chybí,“ řekl s tím, že cítil, že není dostatečně připravená na návrat, ale chtěl, aby to cítila i sama Serena. A tak uvítal nápad, že si na konci prosince zahraje v exhibici proti Jeleně Ostapenkové, vítězce French Open. Serena zápas s dvacetiletou Lotyškou prohrála. „Myslel jsem, že bude dobré, když sama uvidí a ucítí, že není ještě připravená tak, jak vždy bývá.“

„Je lepší si vzít více času a být na návrat stoprocentně připravený. Výhry a porážky jsou jiná věc, ale musíte být nachystán předvést své maximum. Stoprocentní by měla být na turnaje v Indian Wells a Miami,“ dodal s tím, že motivaci vítězka třiadvaceti grandslamů stále má. „Změnil se jí život, ale jako sportovkyně je pořád stejná. Vrátí se, aby opět vyhrávala,“ uzavřel Patrick Mouratoglou.

Reklama