Hlavní obsah

Australian Open chystá novinku. Rozhodčí se do výšin povezou

Kdepak po schůdkách, od letošního roku se umpiroví rozhodčí na Australian Open povezou. Organizátoři pro ně totiž připravili novou automatickou židli, která je do výšin vyveze. Moderní umpire samozřejmě neušel pozornosti hráčů, kteří na kurtech trénují a někteří z nich už novinku i testovali.

Sofistikovaná pomůcka pro rozhodčí

 
Článek

„Fanouškům se to bude líbit,“ prohlásil bezprostředně po zkušební jízdě Sam Groth, domácí hráč, který chce po Australian Open ukončit kariéru. „Je to docela hezké,“ napsala na sociální sítě francouzská tenistka Caroline Garciaová, která neodolala a musela novou automatickou židli pro rozhodčí také otestovat.

„Snažíme se prozkoumat všechny oblasti hry, abychom zjistili, jak můžeme zkvalitnit služby našim hráčům, rozhodčím i fanouškům,“ uvedl na oficiálních stránkách Australian Open provozní ředitel turnaje Tom Larner. „Nová automatická židle pro rozhodčí není praktická jen pro rozhodčí, ale bude to skvělá zábava i pro fanoušky,“ dodal.

Novinka se objeví na třech kurtech, v Rod Laver Aréně, v Hisense Aréně a Margaret Court Aréně. Nové vybavení dostanou ale i další kurty. „Snažíme se měnit příslušenství pro rozhodčí každých pět let. Nový vzhled nám dá také lepší příležitost dostat do života naše nové logo,“ vysvětloval Larner.

Australian Open začne 15. ledna. Už nyní je jisté, že do Melbourne nepřijede několik hvězd. Odhlásila se obhájkyně titulu Serena Williamsová, která se po porodu nestihla dostat do formy. Chybět bude bývalá světová jednička Andy Murray, který je po operaci kyčle, a nedorazí ani zraněná Světlana Kuzněcovová či Kei Nišikori. Otazník stále visí nad Novakem Djokovičem, který se rozhodne až po absolvování exhibičního turnaje.

Uzdravit se ale stihl Stanislas Wawrinka, vítěz Australian Open z roku 2014. Dvaatřicetiletý Švýcar po loňském Wimbledonu musel na operaci s kolenem. „Jsem rád, že jsem zpátky. Těším se na start,“ prohlásil devátý hráč světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner