Hlavní obsah

Eliáš vyráží na Bahamy, Sýkora spěchá domů

PRAHA

Rozdílné plány pro nejbližší dny mají čeští aktéři finále Stanleyova poháru. Patrik Eliáš ujíždí z oslav hokejistů New Jersey a už v pátek letí s přítelkyní Yvonne na Bahamy. Petr Sýkora by se měl naopak objevit v republice do týdne, čeká jej zde lékařské vyšetření. Do rodné Ostravy zavítá i Richard Šmehlík.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš (vlevo) přijímá gratulace od svého bývalého spoluhráče Petra Sýkory.

Článek

Eliáš prožije tradiční dovolenou v prostředí soukromého Ocean clubu. "Mám to tam rád, koupání a golf jsou největší lákadla," prozradil. Navíc stráví volno společně s hráčem Ottawy Martinem Havlátem a jeho slečnou, od čehož si všichni slibují skvělou zábavu. Domů se tak chystá až koncem června.

Sýkoru čeká zřejmě sádra

Naopak Petr Sýkora ze sestavy poraženého Anaheimu do Česka spěchá, musí se jen podrobit vyšetření zraněné záprstní kůstky pravé ruky, na niž zřejmě dostane sádru.

Podle informací agenta Henyše se do týdne má objevit na ruzyňském letišti. "Pokud nevyhrajeme finále, sezónu budu hodnotit jako neúspěšnou," nechal se slyšet obrovsky motivovaný Sýkora před časem. Mezi přáteli v Plzni ale zklamání určitě brzy přebolí.

Šmehlík nejprve zabezpečí psí hotel

Nejsložitější s cestou do rodné vlasti to má asi obránce vítězných Ďáblů Richard Šmehlík, který nejdříve musí zabezpečit svůj psí hotel, ale určitě nevynechá prázdninovou tour s pohárem, který chce ukázat v rodné Ostravě.

"Škoda že jsem si nezahrál ve finále, ale to nebylo v mých rukách. Budu na ten triumf vzpomínat celý život, protože Stanley cup se nezískává jen tak, a už ze zkušenosti s Buffalem vím, že je strašně těžké dostat se tak daleko," řekl Šmehlík pro Český rozhlas.

Na poslední finálové utkání se ale přece jen převlékl do výstroje. "Chtěli, aby i náhradníci byli na vítězných snímcích v dresu. Potěšilo mě, že řekli, že jsem součást týmu a přispěl k jeho prvenství," vysvětlil.

Reklama