Hlavní obsah

Tenisté nastoupí proti Nizozemsku s Berdychem a Novákem

PRAHA

Čeští tenisté nastoupí v baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru v Nizozemsku v sestavě Tomáš Berdych, Jiří Novák, Martin Damm a Jan Hernych. Deníku Sport to ve středu na US Open v New Yorku řekl nový kapitán týmu Jaroslav Navrátil, který je zároveň Berdychovým osobním trenérem.

Článek

V nominaci opět chybí nejlepší český hráč Radek Štěpánek, který od minulého roku odmítal reprezentovat kvůli rozporům s bývalým kapitánem Cyrilem Sukem. Tentokrát mu ve startu zabránilo zranění.

Novák nad svou účastí v baráži dlouho váhal. "S Jirkou jsme měli dlouhou řeč, ale nakonec jsme došli k závěru, že Davis Cup hrát bude. Je to strašně důležitý a zkušený hráč, v týmu by určitě chyběl. Jsme na sto procent domluvení, plácli jsme si," řekl Navrátil.

Jeho cílem bude vrátit české tenisty zpátky do elitní skupiny týmové soutěže, z níž Češi po loňské domácí porážce s Německem poprvé v historii sestoupili. V Leidenu se bude na rychlém povrchu greenset hrát od 22. do 24. září.

"Tomáš má na tak rychlém povrchu rezervy, Jirka ho rovněž nemá rád. Ale pro Honzu Hernycha je to výhoda, čím rychlejší povrch, tím lépe hraje," řekl kapitán k nominaci 97. muže světového žebříčku, jenž dostal přednost před lépe umístěnými Lukášem Dlouhým či Robinem Vikem.

Základ domácího týmu by měli vytvořit Raemon Sluiter, Peter Wessels a specialista na čtyřhru Rogier Wassen.

Reklama

Související témata: