Hlavní obsah

Peschkeová nebude hrát finále čtyřhry žen, šanci má v mixu

NEW YORK

Květa Peschkeová neuspěla v prvním ze dvou pokusů o postup do finále US Open. Společně s Italkou Franceskou Schiavoneovou vypadly v semifinále ženské čtyřhry, ale česká fedcupová reprezentantka bude ještě usilovat o účast v boji o titul ze smíšené čtyřhry. Pokud by v páru s Martinem Dammem vyhráli, pak by je ve finále čekala legendární Martina Navrátilová.

Článek

Peschkeová se Schiavoneovou vedly nad Nathalií Dechyovou z Francie a Ruskou Věrou Zvonarevovou v prvním setu už 3:1, ale sadu nakonec ztratily poměrem 4:6. V druhém dějství pak získaly pouze jednu hru. "Je to škoda, ale snad si to vynahradím v mixu," řekla Peschkeová Českému rozhlasu. "Nebyl to náš nejlepší výkon, ostatní zápasy byly lepší," uvedla.

Ve čtvrtfinále se přitom turnajové šestky postaraly o překvapení, když vyřadily druhé nasazené Číňanky Jen C' a Čeng Ťie. "To byl skvělý zápas, všechno nám vycházelo, ale dnes už ne," řekla Peschkeová.

Damm podruhé proti Hanleyovi

Druhou šanci na postup do grandslamového finále bude mít Peschkeová s Dammem odpoledne amerického času ve smíšené čtyřhře. Jejich soupeřem bude australská dvojice Nicole Prattová a Paul Hanley. "Klasická čtyřhra je možná prestižnější z diváckého pohledu, ale já osobně hraji mix hrozně ráda. Určitě se těším a snad to dotáhneme," řekla tenistka.

Damm bude v jeden den hrát dvakrát proti Hanleyovi, proti sobě stojí i v semifinále čtyřhry. "Snad mu zůstanou síly, ale teď už se nedá nic šetřit a každý zápas se hraje na maximum," řekla Peschkeová.

V případě postupu do finále smíšené čtyřhry by Damm s Peschkeovou narazili na Navrátilovou, která má po boku Američana Boba Bryana.

Reklama