Hlavní obsah

Britové sledovali fotbal se Slovenskem interaktivně

PRAHA

Zatímco na úroveň tuzemských televizních přenosů z fotbalových utkání fanoušci nezřídka žehrají, evropské televize se snaží vyjít divákům vstříc s rozšířenou nabídkou. Britští fotbaloví příznivci tak mohli vidět kvalifikační utkání se Slovenskem v interaktivní podobě.

Článek

Diváci si v přenosu televize BBC a kabelové společnosti Telewest mohli pomocí dálkového ovládání mohli sami vybírat, na co se budou dívat a co budou poslouchat.

Jedna z voleb umožnila vybrat si mezi volnějším televizním a dynamickým rozhlasovým zvukovým komentářem. Diváci měli ale i možnost si komentátory vypnout a naslouchat jen atmosféře stadionu Riverside v Middlesbrough.

Další volba nabídla možnost sledovat ve dvou rámcích na obrazovce dění na hřišti a současně průběžně doplňovaný sestřih klíčových okamžiků doposud odehraného zápasu. Dlouho zde hrál prim hvězdný přímý kop Vladimíra Janočka, a pak samozřejmě také obě branky kapitána domácích Michael Owena.

Třetí volba umožňovala sledovat průběžně doplňovanou statistiku o zápasu, tedy například rohové kopy, fauly, karty, střely na branku. Poslední varianta nabízela analýzy jak prostřednictvím nesestříhaných rozhovorů s hráči před zápasem, tak během přestávky podrobnější rozbor nejdůležitějších akcí obou týmů.

Reklama

Související témata: