Hlavní obsah

Respekt mezi největšími rivaly. Měl jsem z Federerova triumfu radost, říká světová jednička

Praha

Na kurtu si nedarují ani jeden míček, po zápase si ale vzájemně skládají poklony. A je to od obou upřímné. Vztah mezi tenisovými velikány Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem se jen tak nevidí. „Hned po skončení finále Australian Open jsem mu poslal zprávu. Měl jsem z jeho triumfu v Melbourne radost,“ uvedl na webu ATP Rafael Nadal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal (vpravo) a Roger Federer.

Článek

Na jejich fantastické bitvy se těší snad každý tenisový fanoušek. Roger Federer a Rafael Nadal jsou velice oblíbení i mimo kurt, a to hlavně díky jejich chování. Váží si jeden druhého, respektují se, což u takových hvězd není až tak příliš časté. Důkazem je i to, jak se pro web ATP rozpovídal o Federerovi Nadal.

Mnoho fanoušků si přálo, aby na letošním Australian Open došlo ve finále k souboji mezi Federerem a Nadalem jako tomu bylo loni. Avšak Nadal se ve čtvrtfinále proti Marinu Čiličovi zranil a musel ze zápasu odstoupit. Šestatřicetiletý Federer pak v Melbourne získal svůj dvacátý grandslam.

„Hned po skončení finále Australian Open jsem Rogerovi poslal zprávu. Lidem, které znám, poblahopřeju radši soukromě než veřejně,“ přiznal jednatřicetiletý Nadal. „S Federerem máme dobrý vztah už několik let. Měl jsem z jeho triumfu v Melbourne radost. Jsem rád, když se mu daří,“ uvedl španělský tenista dál.

Nadal má ve své bohaté sbírce šestnáct grandslamů, jeho největší rival o čtyři víc, avšak ani to světovou jedničku netrápí. „Vždy je tu někdo, kdo toho dokázal víc než vy. Tohle by vás nemělo frustrovat. Lepší je, když do toho dáváte všechno a jste spokojeni sami se sebou,“ vysvětloval antukový král.

„Samozřejmě, že chci vyhrát co nejvíce turnajů, ale nikdy v životě se nebudu trápit tím, že toho Roger vyhrál víc. Jen se soustředím na to, co mohu ovlivnit,“ dodal Nadal s tím, že si cení toho, že je ve svém věku stále schopný hrát tenis na nejvyšší úrovni. To si prý před pár lety nebyl schopný představit.

„Hrát tenis mě pořád baví. Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že na tom budu takhle, nesouhlasil bych s ním. Myslel jsem si, že v tomhle věku už budu mít po kariéře a budu se věnovat něčemu jinému,“ uzavřel Nadal, který by se po zranění ohybače kyčle měl na kurty vrátit na konci měsíce v Acapulku.

Reklama