Hlavní obsah

Volejbalisté obhajují v Japonsku skupinové vedení

TOKIO

Dvěma víkendovými zápasy v Japonsku se mohou čeští volejbalisté značně přiblížit k postupu do červencového finálového turnaje Světové ligy. Celek, který měl po vyloučení Argentiny na přípravu před prestižní jen pár dnů, vede s pěti výhrami tabulku skupiny D a závěrečné dvoukolo odehraje za týden doma proti Řecku.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Čeští volejbalisté vyhráli ve Světové lize pět utkání v řadě.

Článek

Trenér Pavel Řeřábek vzal do Asie stejných dvanáct hráčů, kteří o minulém víkendu v Ostravě dvojzápasu s Japonskem prodloužili sérii neporazitelnosti na pět utkání.

Odletěli tedy i nahrávač Petr Zapletal, který se nakonec rozhodl o měsíc odložit svatbu, a blokař Martin Lébl. Ten doma proti Japoncům nenastoupil, protože si obnovil zranění kolenního úponu.

Hráče sužuje vysoká vlhkost

Řeřábek však dnes už mohl v rozhovoru pro ČTK potěšeně prohlásit, že Léblovo koleno je opět v pořádku. "Trénuje s námi a vypadá normálně," uvedl kouč. Starosti mu tak v Japonsku dělá spíše vysoká vlhkost vzduchu, únava některých hráčů z nezvyklého časového posunu a především ubytování.

"Vypadá to jako pokojíky pro liliputány, vlakové kupé je větší. Byl jsem tady už asi šestkrát, ale něco takového jsem ještě neviděl," postěžoval si Řeřábek.

Překvapivá výhra Japonců nad Francií

Japonci doma v jednom z pětisetových zápasů porazili Řecko, druhé vítězství si předtím nečekaně připsali ve Francii proti bronzovým medailistům z loňského mistrovství světa. Zbylých šest zápasů prohráli a v tabulce skupiny D jsou poslední.

Do červencového finále Světové ligy v Madridu se probojuje osm týmů, po dvou z každé skupiny. Nedostane-li se pořádající Španělsko mezi postupující mužstva přímo, bude se mezi celky z druhých míst porovnávat konečná bilance.

S japonským výběrem, jemuž před týdnem v Ostravě nedovolili čeští reprezentanti uhrát ani jediný set, se utkají v sobotu od 8:00 SELČ. Nedělní duel začne ještě o hodinu dříve.

Tabulka skupiny D po čtvrtém dvoukole:
1. ČR85318:1213
2. Řecko85317:1513
3. Francie84417:1412
4. Japonsko82610:2110

Reklama

Související témata: