Hlavní obsah

Daviscupovou baráž v Nizozemsku zahájí Novák

LEIDEN

Utkání baráže Davisova poháru o účast ve Světové skupině mezi Nizozemskem a Českou republikou zahájí v pátek Raemon Sluiter a Jiří Novák. Ke druhé dvouhře po nich nastoupí na kurt domácí mladíček Robin Haase a česká jednička Tomáš Berdych. Rozhodlo o tom dnešní losování na radnici v Leidenu.

Článek

Český nehrající kapitán Jaroslav Navrátil si pochvaloval, že mu los dal více možností pro sobotní čtyřhru. "Jsem rád, že Jirka začíná, protože to dává šanci, že bych ho mohl použít i pro čtyřhru," řekl novinářům. Naopak náročný program může čekat Berdycha, ale hráč je s tím smířený. "Nevadí mi, že hraju až jako druhý. Začíná se docela brzo, takže budu mít čas na odpočinek, i kdybych hrál čtyřhru," uvedl Berdych.

V nizozemském týmu se pro dvouhry počítalo spíše se zkušeným Peterem Wesselsem, ale nakonec dostal přednost devatenáctiletý Haase, pro něhož to bude debut v týmové soutěži. "Trochu jsem s tím počítal, podle tréninků jsem si myslel, že ho nasadí. Nemyslím si, že by byl na tréninku výrazně lepší než Wessels, ale prostě to na nás zkusili," komentoval rozhodnutí Nizozemců Navrátil.

V českém táboře se o definitivní nominaci rozhodlo až ve středu, kdy padla volba na Nováka. Ten nakonec bude celé utkání zahajovat s domácí jedničkou. "Je to pro mě asi docela výhoda, protože vím, že prostě začínám ve dvanáct hodin a nemusím čekat na Tomáše. Budu se snažit zahájit úspěšně a nechám na kurtu maximum," řekl nejzkušenější český reprezentant.

Do sobotní čtyřhry zatím domácí kapitán Tjerk Bogtstra a Navrátil nahlásili Rogiera Wassena s Wesselsem a Berdycha s Martinem Dammem. Nedělní dvouhry zahájí jedničky Berdych se Sluiterem, po nich by měli nastoupit na kurt Haase s Novákem.

Složení deblových dvojic a jména hráčů pro závěrečné dvouhry ještě mohou kapitáni změnit. Navrátil už ve středu řekl, že asi nasadí místo Nováka Jana Hernycha.

Program:
Pátek 22. září: 12:00 Sluiter - Novák, Haase - Berdych.
Sobota 23. září: 13:00 Wessels, Wassen - Berdych, Damm.
Neděle 24. září: 12:00 Sluiter - Berdych, Haase - Novák.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori