Hlavní obsah

Kuzněcovová se v pekingském finále utká s Mauresmovou

Amélie Mauresmová a Světlana Kuzněcovová potvrdily na štědře dotovaném turnaji v Pekingu papírové předpoklady a postoupily do finále. Zatímco ale světová jednička z Francie Mauresmová udolala v semifinále Jelenu Jankovičovou ze Srbska až ve třech setech, druhá nasazená Ruska Kuzněcovová postoupila suverénním způsobem přes domácí Pcheng Šuaj.

Článek

Kuzněcovová ztratila s Číňankou jen dva gamy a má šanci navázat na loňský triumf své krajanky Marie Kirilenkové. Bilance vzájemných zápasů ale hovoří ve prospěch Mauresmové, která Rusku porazila ve čtyřech ze šesti duelů.

Pcheng Šuaj byla poslední nadějí čínského tenisu, která mohla jako první v historii domácí turnaj s dotací 600.000 dolarů vyhrát. Kuzněcovové však podlehla za 51 minut. "Po nedávné operaci nohy a dvouapůlhodinovém čtvrtfinále (s Japonkou Sugijamaovou) jsem nebyla schopna soupeřce čelit," řekla k debaklu novinářům. Pro vítězku turnaje je připraven šek na 95.500 dolarů.

Bývalá světová jednička Martina Hingisová míří v Kalkatě za druhým titulem po lednovém návratu k tenisu. V dnešním semifinále uštědřila lekci domácí naději Sanii Mirzaové, kterou porazila 6:1 a 6:0.

Pětinásobná grandslamová šampiónka, jejíž kariéru málem nadobro ukončily chronické problémy s kotníky a letos už vyhrála turnaj v Římě, se v nedělním finále utká s vítězkou duelu mezi Ruskou Olgou Pučkovovou a Irodou Tuljaganovovou z Uzbekistánu.

Češky triumfovaly v Portoroži

Triumfem českých tenistek Lucie Hradecké a Renaty Voráčové skončila deblová soutěž na turnaji WTA ve slovinské Portoroži. Hradecké k prvnímu titulu v kariéře a Voráčové ke druhému pomohla skreč Francouzsky Emilie Loitové, která si v semifinále dvouhry poranila zápěstí.

Loitová vzdala dnešní duel s Tamirou Paszekovou za stavu 6:4 a 0:2 a teprve patnáctiletá Rakušanka se díky tomu radovala z životního úspěchu. V nedělním finále se Paszeková utká s šestou nasazenou Marií Elenou Camerinovou, která v duelu dvou Italek porazila Tathianu Garbinovou.

Loitová následně nemohla nastoupit k zápasu o deblový titul, o který měla bojovat po boku další Češky Evy Birnerové. Premiérové vítězství ve čtyřhře na elitním okruhu slavila dvaadvacetiletá Voráčová před čtyřmi lety v Pattayi v Thajsku. Hradecká je o rok mladší.

PEKING - 600 000 dolarů:
Dvouhra - semifinále:
Mauresmová (1-Fr.) - Jankovičová (6-Srb.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:3), Kuzněcovová (2-Rus.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:0, 6:2.
KATKATA - 175 000 dolarů:
Dvouhra - semifinále:
Hingisová (1-Švýc.) - Mirzaová (5-Indie) 6:1, 6:0.
PORTOROŽ:
Dvouhra - semifinále:
Paszeková (Rak.) - Loitová (7-Fr.) 4:6, 2:0 skreč, Camerinová (6-It.) - Garbinová (8-It.) 7:5, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Voráčová (4-ČR) - Birnerová, Loitová (2-ČR/Fr.) bez boje.

Reklama

Související témata: