Hlavní obsah

Bývalé tenisové královny se vracejí na scénu. Indian Wells ale bude postrádat několik mužských hvězd

Indian Wells/Praha

Již v pondělí startuje v Indian Wells prestižní tenisový turnaj. Těšit se můžeme hned na několik návratů. Po mateřské pauze se představí vítězka třiadvaceti grandslamů Serena Williamsová. Divokou kartu přijala Viktoria Azarenková, bývalá světová jednička. Chybět však bude hned několik mužských hvězd.

Foto: Profimedia.cz

Viktoria Azarenková (vlevo) a Serena Williamsová.

Článek

Z Indian Wells i následného turnaje v Miami se odhlásil Stanislas Wawrinka. Trojnásobného grandslamového vítěze stále trápí operované koleno, kvůli kterému ukončil loni předčasně sezónu. Na kurty se vrátil na Australian Open, avšak bolest mu nedovolila předvádět dobré výkony a z turnaje vypadl už ve druhém kole.

Poté se dvaatřicetiletý Švýcar opět léčil a začátkem února se představil v Sofii, minulý týden v Marseille však v úvodním kole kvůli přetrvávajícím potížím musel skrečovat zápas. Pořadatelům pak vrátil prize money, přes padesát tisíc eur, a ti se peníze rozhodli dát na charitu. Teď Wawrinka musel udělat další rozhodnutí.

„Návrat po tak velké operaci je komplikovaný. Musím být trpělivý a dát tělu více času. Mým cílem je vrátit se na antuce,“ uvedl na webu BBC Wawrinka. Kvůli problémům s kolenem se z Indian Wells odhlásil i francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga. A otazník visí i nad další hvězdou, Rafaelem Nadalem.

Jednatřicetiletý Španěl se měl tento týden představit po pauze zaviněné poraněným ohybačem kyčle v Acapulku. Avšak při posledním tréninku ucítil bolest a z turnaje se musel odhlásit. „Lékaři mi řekli, že v této chvíli je pro mě nemožné hrát. Riskoval bych tím zhoršení zranění,“ vysvětloval na webu tennisworldusa.com Nadal.

„Mým nejbližším cílem je zjistit rozsah zranění. Pokud budu moci hrát v Indian Wells, bude to skvělé. Jestli se představím až v Miami, bude to dobré. Jinak se vrátím až na antuce,“ prohlásil vítěz šestnácti grandslamů. O něco lepší zprávy mají pro své fanoušky Andy Murray a Novak Djokovič.

Andy Murray ukončil loňskou sezónu předčasně kvůli zranění kyčle, léčba ale neprobíhala, tak jak měla, a tak se na začátku letošního roku podrobil chirurgickému zákroku. Podle třicetiletého Brita probíhá rekonvalescence velice dobře a už na konci března chce začít s tréninkem.

Trojnásobný grandslamový vítěz měl původně v plánu vrátit se na kurty v červnu na turnaji v Queen’s Clubu, podle britského tisku je však možné, že to bude dříve. Na začátku února se podrobil menší operaci lokte Novak Djokovič. Třicetiletý Srb pár dní poté začal s rehabilitací a tento týden už trénuje na kurtu. Podle srbských médií by se mohl vrátit už na konci března v Miami.

Reklama

Související témata: