Hlavní obsah

Blake vyhrál turnaj v Bangkoku, bude šestý na světě

Padesátým vítězstvím v sezóně si zajistil Američan James Blake titul na turnaji v Bangkoku a zároveň posun v letošním světovém žebříčku tenistů na šesté místo. Jubilejní výhru vybojoval ve finále nad nejvýše nasazeným Ivanem Ljubičičem z Chorvatska, kterému nedal sebemenší šanci a na tvrdém povrchu získal letos už čtvrtý titul.

Článek

Blake se posunem v pořadí Champions Race přiblížil účasti na listopadovém Turnaji mistrů, kam už se dříve kvalifikovali Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal. Duel dvou kandidátů pro Masters měl na Thailand Open nečekaně jasný průběh. Blake zatím s Ljubičičem všechny čtyři vzájemné zápasy prohrál, ale dnes ho deklasoval 6:3 a 6:1.

Třetí finálovou účast v Palermu proměnil domácí tenista Filippo Volandri ve vytoužený titul. Před dvěma lety ho o něj připravil Tomáš Berdych, loni Rus Igor Andrejev, ale dnes Ital v nejdůležitějším utkání zdolal Nicolase Lapenttiho z Ekvádoru. Po prohraném setu pětadvacetiletý tenista nerezignoval a finále otočil ve vítězství 5:7, 6:1 a 6:3.

BANGKOK
Dvouhra - finále:
Blake (3-USA) - Ljubičič (1-Chorv.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Erlich, Ram (1-Izr.) - A. Murray, J. Murray (Brit.) 6:2, 2:6, 10:4.
PALERMO
Dvouhra - finále:
Volandri (2-It.) - N. Lapentti (Ekv.) 5:7, 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Garcia, Horna (Arg./Peru) - Fyrstenberg, Matkowski (1-Pol.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:2).

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová získala hned na první pokus svůj premiérový titul na okruhu WTA. Devatenáctiletá Moskvanka porazila v dnešním finále v Kuang-čou španělskou soupeřku Anabel Medinaovou Garriguesovou 6:1 a 6:4.  Díky triumfu v prvním finále v kariéře získala Čakvetadzeová prémii 28 tisíc dolarů z celkové dotace 175 000.

Po téměř třech letech se řecká tenistka Eleni Daniiliduová dočkala turnajového vítězství na okruhu WTA. V Soulu dnes ve finále porazila po obrovské bitvě zkušenější Japonku Ai Sugijamaovou v tie-breaku třetího setu a radovala se z celkově čtvrtého titulu v kariéře. Na další čekala od ledna 2004.

Dvaadvacetiletá Aljona Bondarenková získala v Lucemburku svůj první titul ve dvouhře na turnaji WTA. Nenasazená ukrajinská tenistka, jež v sobotu v třísetové semifinálové bitvě udolala Květu Pesckeovou, dnes ve finále porazila Italku Francesku Schiavoneovou o poznání hladčeji 6:3 a 6:2.  Bondarenková tak oplatila Schiavoneové porážku z letošího Roland Garros a získala prémii 95 500 dolarů.

KUANG-ČOU
Dvouhra - finále:
Čakvetadzeová (3-Rus.) - Medinaová Garriguesová (4-Šp.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Li Tching, Sun Tchien-tchien (2-Čína) - Kingová, Kostaničová (USA/Chorv.) 6:4, 2:6, 7:5.
SOUL
Dvouhra - finále:
Daniiliduová (Řec.) - Sugijamaová (4-Jap.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Ruanová-Pascualová, Suarezová (1-Šp./Arg.) - Čchuang Chia-ťüng, Diazová-Olivaová (Tchaj-wan/Arg.) 6:2, 6:3.
LUCEMBURK
Dvouhra - finále:
A. Bondarenková (Ukr.) - Schiavoneová (5-It.) 6:3, 6:2.

Reklama