Hlavní obsah

Je nejlepší na světě, říká o bývalé světové jedničce ta současná

Indian Wells/Praha

I když je světovou jedničkou, za nejlepší hráčku považuje někoho úplně jiného. Simona Halepová se v Indian Wells zašla podívat na utkání sester Williamsových, ke kterému došlo ve třetím kole turnaje, a byla z něj nadšená. „Mohu se toho od nich tolik naučit. Serena je ze všech nejlepší,“ říká šestadvacetiletá Rumunka.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Simona Halepová postoupila v Indian Wells do semifinále.

Článek

Serena Williamsová se na právě probíhajícím turnaji v Indian Wells vrátila k tenisu po mateřské pauze. Maminka půlroční dcerky Alexis Olympie prošla až do třetího kola, ve kterém nestačila na svou starší sestru Venus. A toto utkání si nenechala ujít ani současná světová jednička Simona Halepová.

Šestadvacetiletá Rumunka totiž podle svých slov od sester Williamsových čerpá inspiraci. „Ráda se na jejich vzájemné zápasy dívám,“ přiznala po zhlédnutém utkání na oficiálním webu WTA Halepová. „Líbí se mi jejich motivace, a že i ve vyšším tenisovém věku stále hrají, navíc Serena má dítě. Je skvělé, co pro tenis dělají, jsou pro něj velkým přínosem,“ rozpovídala se vítězka juniorského French Open, která však na grandslam mezi profesionálkami stále čeká.

„Bylo to opravdu zajímavé přijít sem a dívat se na jejich hru. Mohu se toho od nich tolik naučit. Obdivuju je obě, Serena je ale ze všech nejlepší. Sice jsem teď světovou jedničkou, ale nejlepší hráčku jsme právě teď viděli na kurtu,“ prohlásila s tím, že by v ženském tenise mělo dojít ke změně pravidel ohledně návratu hráček po porodu. „O účasti Sereny v Indian Wells jsem přemýšlela.“

„Myslím, že by tady měla být první nasazenou, protože po Australian Open odešla jako světová jednička. Po narození dítěte by se podle mě měla automaticky v žebříčku na tuto pozici vrátit,“ uzavřela Halepová, která je v Indian Wells už v semifinále. V něm se střetne s Japonkou Naomi Ósakaovou, která si ve čtvrtfinále poradila s Češkou Karolínou Plíškovou.

Reklama

Související témata: