Hlavní obsah

Byla jsem extrémně vystresovaná a nervózní, říká překvapivá šampiónka Ósakaová

Indian Wells/Praha

Parádní jízdu předvedla na prestižním turnaji v Indian Wells Naomi Ósakaová. Dvacetiletá Japonka drtila jednu soupeřku za druhou a přemožitelku nenašla ani ve finále, v němž si poradila s Ruskou Darjou Kasatkinovou. Poprvé v kariéře se tak mohla radovat z titulu na okruhu WTA. „Byla jsem extrémně vystresovaná a extrémně nervózní,“ přiznala po utkání překvapivá vítězka.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Japonka Naomi Ósakaová, překvapivá vítězka turnaje v Indian Wells.

Článek

Skvělé výkony předváděla Naomi Ósakaová na turnaji v Indian Wells už od prvního kola. V něm porazila bývalou světovou jedničku Marii Šarapovovou. Ve druhém si poradila s Polkou Agniezskou Radwaňskou. Po dalších dvou výhrách se ve čtvrtfinále střetla s Češkou Karolínou Plíškovou. A i nad tou bez nejmenších problému vyhrála ve dvou setech 6:2 a 6:3.

V semifinále na ní čekala světová jednička Simona Halepová. Málokoho by napadlo, že i v tomhle utkání bude dvacetiletá Japonka jasně dominovat. O šest let starší Rumunku smetla 6:3 a 6:0. Podruhé v kariéře se tak probojovala do finále, v něm na ni čekala její učitelka tweenerů, stejně stará Darja Kasatkinová.

Ósakaová totiž před turnajem v Indian Wells na sociálních sítích požádala, zda by jí někdo nenaučil tweener, tedy úder mezi nohama zády k síti. A právě Kasatkinová se toho tehdy ujala a své kolegyni dala lekci, jak se má správně dělat. Její žačka se jí za to o několik dnů později odvděčila, když ji ve finále hladce porazila 6:3 a 6:2.

„Byla jsem extrémně vystresovaná a extrémně nervózní. Snažila jsem se to ale skrývat, aby to vypadalo, že jsem v klidu,“ přiznala po utkání na webu WTA Ósakaová. „Věděla jsem, že Darja bude bojovat o každý fiftýn. Takže jsem si ani na chvíli nemohla dovolit ztratit koncentraci, protože jsem musela dělat správná rozhodnutí,“ vysvětlovala hráčka, která se ze čtyřicáté čtvrté pozice v žebříčku po zisku titulu vyšvihla na dvaadvacáté místo.

„Chtěla jsem strašně moc vyhrát, zároveň jsem ale snažila myslet na to, jako by to byl zápas prvního kola. Teď najednou nevím, co přesně se děje. Cítím se jako bych další den měla hrát další zápas. Přitom jsem vyhrála turnaj. Ještě mi úplně nedošlo, čeho jsem tady dosáhla, ale jsem opravdu šťastná,“ dodala Ósakaová, která se tento týden střetne na turnaji v Miami v prvním kole se Serenou Williamsovou, která se nedávno vrátila na kurty po mateřské pauze.

„Naomi byla lepší, zasloužila si vyhrát,“ prohlásila Darja Kasatkinová. Obě jsme byly na začátku nervózní, protože to bylo pro nás zatím největší finále. Naomi to zvládla psychicky lépe. Hrála a podávala skvěle, neměla vůbec žádné slabiny,“ uzavřela jedenáctá hráčka světa, která v průběhu turnaje vyřadila Caroline Wozniackou, Angelique Kerberovou a Venus Williamsovou, tři bývalé světové jedničky.

Reklama

Související témata: