Hlavní obsah

Chtěla být jako Serena. Teď vycházející hvězda svou oblíbenkyni porazila

Minulý týden šokovala celý svět, když na prestižním turnaji v Indian Wells drtila jednu soupeřku za druhou a v neděli pak vybojovala svůj první titul. Naomi Ósakaová řádí dál, v prvním kole v Miami si snadno poradila s hráčkou, které fandila už jako malá holčička. Bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou vyřadila po setech 6:3 a 6:2.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Serena Williamsová a Naomi Ósakaová (vpravo) po zápase prvního kola v Miami.

Článek

„Když jsem šla na kurt, byla jsem hodně nervózní,“ přiznala Ósakaová po zápase na oficiálním webu WTA. „Nevím, jestli to někdo ví, ale Serena je moje oblíbená hráčka už od dětství a zahrát si proti ní byl můj velký sen,“ přiznala dále dvacetiletá tenistka. „Díky ní jsem vlastně začala s tenisem, koukala jsem na ni v televizi, fandila jí a jásala, když vyhrála. Chtěla jsem být jako ona,“ zavzpomínala Japonka.

„Proto hrát teď proti ní bylo mnohem těžší, než když jsou na druhé straně kurtu jiné soupeřky,“ vysvětlovala. „Jsem vděčná a šťastná, že se mi ji podařilo porazit,“ dodala dvaadvacátá hráčka světa, kterou ve druhém kole čeká Elina Svitolinová. Třiadvacetiletá Ukrajinka je v žebříčku na čtvrtém místě.

Pro Serenu Williamsovou bylo Miami teprve druhým turnajem, na kterém se představila po mateřské pauze. V Indian Wells prošla do třetího kola, ve kterém nestačila na svou starší sestru Venus. V Miami vypadla hned v tom prvním. Vítězka třiadvaceti grandslamů ale prohru brala s nadhledem a věří, že se bude stále jen zlepšovat.

„Každý turnaj je pro mě příležitostí porozumět lépe oblastem, na kterých musím ještě pracovat. Naomi hrála opravdu skvěle. Těším se na pokračování svého návratu a na každodenní zlepšování. Děkuji všem fanouškům, kteří mě podporují na každém kroku této neuvěřitelné cesty,“ uvedla v tiskovém prohlášení šestatřicetiletá Američanka.

Reklama

Související témata: