Hlavní obsah

Federer je na postu jedničky nedotknutelný, říká Nadal

MADRID

Španělský tenista Rafael Nadal si myslí, že v současné době je Roger Federer na postu světové jedničky nedotknutelný. Nadalovi patří v pořadí ATP aktuálně druhá příčka, ale pokud si fenomenální Švýcar udrží současnou formu, považuje za nemožné ho předstihnout.

Článek

"Jsem přesvědčen, že když bude Federer hrát dál takhle dobře, bude nemožné ho dostihnout," řekl Nadal na tiskové konferenci v Madridu. Věří však, že jednou usedne na tenisový trůn. "Jsem pořád mladý, je mi dvacet, a budu dál tvrdě pracovat, abych měl šanci stát se světovou jedničkou. Ale za současných okolností to těžko může být lepší než být dvojkou."

V této sezóně Federer vyhrál osm turnajů včetně tří ze čtyř grandslamů. Majiteli devíti grandslamových titulů chybí jen primát z Roland Garros, kde ve finále nestačil právě na Nadala.

Loňské vítězství byl zázrak

Španělský tenista vyhrál ještě další čtyři turnaje včetně podniků série Masters v Monte Carlu a Římě. Postoupil do finále i ve Wimbledonu, ale Federera o čtvrtý triumf za sebou nepřipravil. Úspěch na londýnské trávě je pro vyhlášeného antukáře velkým snem. "Chci hrát dobře na každém turnaji, ale kdybych si měl vybrat jeden, kde se mi bude dařit, tak je to Wimbledon," řekl rodák z ostrova Mallorka.

Letošní sezónu by rád zakončil obhajobou titulu na domácím podniku série Masters v Madridu. Ve španělské metropoli loni podal heroický výkon, když ve finále s Chorvatem Ivanem Ljubičičem navzdory zdravotním problémům otočil zápas ze stavu 0:2 na sety.

"Loňské vítězství byl zázrak a bez podpory fanoušků bych to nikdy nemohl dokázat. Kvůli problémům s kolenem jsem pochyboval, jestli vůbec budu moci hrát, ale diváci mě provedli celým týdnem," zavzpomínal Nadal. Letos turnaj v Madridu začne 14. října.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík