Hlavní obsah

Matteková-Sandsová změní parťačku. Zkusí to s další českou hvězdou

Charleston/Praha

I když původně neměla turnaj v Charlestonu v plánu, na poslední chvíli se objevila parťačka, se kterou se rozhodla si čtyřhru zahrát. Andrea Sestini Hlaváčková letos už měnila několikrát partnerku, a i přesto, že je na zbytek sezóny domluvená s Barborou Strýcovou, zkusí to nyní s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Foto: Christopher Levy

Lucie Šafářová (vlevo) a Bethanie Matteková-Sandsová se radují z vítězství.

Článek

S tréninkem už Lucie Šafářová sice pomalu začala, avšak zápasy ještě musí chvíli počkat. A s nimi i její deblová parťačka a velká kamarádka Bethanie Matteková-Sandsová, která se v polovině března vrátila na turnaji v Miami na kurty po vážném zranění kolene. Třiatřicetiletá Američanka si loni ve Wimbledonu ve dvouhře vykloubila čéšku a přetrhla čéškový vaz.

Musela na operaci a lékaři mluvili až o roční pauze, bývalá deblová světová jednička se však stihla zotavit dřív. V Miami si zahrála dvouhru i čtyřhru. V deblu musela oželet absenci Šafářové, s níž vyhrála pět grandslamů, a dala se na tento turnaj dohromady s Němkou Julií Görgesovou. V obou soutěžích vypadla hned v prvním kole, avšak radost měla, že opět může hrát.

Nyní se Matteková-Sandsová představila na turnaji v Charlestonu, ve dvouhře v prvním kole nestačila na Srbku Alexandru Kruničovou, a tak se pokusí o reparát alespoň v deblu. A to vedle další hvězdné Češky. Matteková-Sandsová se totiž domluvila s Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Jednatřicetiletá Sestini Hlaváčková letos vyzkoušela již několik parťaček, ale nedařilo se jim, jak by chtěly, a tak se na spolupráci na zbytek sezóny domluvila s Barborou Strýcovou. Teď však udělá výjimku. „Původně jsem tento turnaj neměla hrát, po dohodě s Beth jsem se ale rozhodla trochu pozměnit plány a turnaj odehrát po jejím boku,“ uvedla na Facebooku vítězka loňského Turnaje mistryň v deblu. První zápas narychlo složený pár čeká v úterý večer proti japonsko-čínské dvojici Šuko Aojamaová a Jang Čao-süan.

Reklama

Související témata: