Hlavní obsah

Grafová koupila v aukci tenisové rakety manžela Agassiho

LAS VEGAS

Legendární americký tenista Andre Agassi byl připraven vzdát se pro dobročinné účely dvou svých raket, které pro něho měly obrovskou hodnotu a k nimž měl sentimentální vztah. Po zásahu své manželky Steffi Grafové se ale nakonec s cennými relikviemi rozloučit nemusel, bývalá německá tenisová hvězda obě rakety vydražila za 360 tisíc dolarů.

Článek

Šestatřicetiletý Agassi, jenž v září na US Open ukončil kariéru, věnoval do tradiční aukce v předvečer svého "Grand Slamu pro děti" raketu, s níž vyhrál svůj první profesionální zápas, a druhou, s níž letos ve Flushing Meadows sehrál poslední utkání kariéry. Nabídky se vyšplhaly na 320 tisíc dolarů, než Grafová zasáhla a posledního zájemce přeplatila.

"Tyhle rakety by měly zůstat u nás," zdůvodnila svůj krok. Agassi pak jako odškodnění nabídl poraženému zájemci tenisovou lekci zdarma. "Jsou to obrovské peníze, takže vám moc děkuji," řekl bývalý tenista, jenž pořádá charitativní turnaj pro děti už pojedenácté.

Letošní benefiční večer vynesl na dobročinné účely celkem 8,6 miliónu dolarů a hostům za štědré příspěvky poděkovala i americká herečka Ellen DeGeneresová, jež byla zvláštním hostem aukce. Komička, která moderuje i vlastní talk show, ocenila, že lidé dávají peníze na Agassiho projekt, zatímco "většina lidí v Las Vegas investuje stovky a stovky dolarů do nadací Kolo štěstěny a Ruleta."

Reklama