Hlavní obsah

Nadal - Dimitrov 6:4, 6:1Nadal si v Monte Carlu zahraje o jedenáctý titul

Monte Carlo

Španělský tenista Rafael Nadal porazil v sobotním semifinále antukového turnaje v Monte Carlu Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 6:1 a v neděli si zde zahraje o jedenáctý titul. Jeho soupeřem bude přemožitel Tomáše Berdycha z prvního kola Japonec Kei Nišikori, který udolal 3:6, 6:3, 6:4 Němce Alexandera Zvereva. Pokud Španěl uspěje i ve finále, udrží si post světové jedničky.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rafael Nadal slaví postup do finále turnaje v Monte Carlu.

Článek

Nejvýše nasazený Nadal dosud na turnaji neztratil ani set a i dnes měl zápas pevně pod kontrolou. Za stavu 3:1 v prvním setu sice jedinkrát v utkání ztratil servis, ale díky dvěma brejkům dotáhl sadu do vítězného konce. Ve druhém setu vedl už 5:0, mečbol proměnil po hodině a půl.

Nadal porazil čtvrtého nasazeného Dimitrova pojedenácté z 12 vzájemných duelů. Obdobnou bilanci má i v Monte Carlu, kde z dosavadních 12 finále neuspěl pouze před pěti lety, kdy podlehl Novaku Djokovičovi. Po osmi výhrách v řadě v letech 2005 až 2012 triumfoval i loni a předloni.

Nišikori, který se letos vrátil na kurty po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí, je ve v Monte Carlu finále poprvé.

MONTE CARLO (antuka, dotace 5 238 735 eur)
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (4-Bulh.) 6:4, 6:1
Nišikori (Jap.) - A. Zverev (3-Něm.) 3:6, 6:3, 6:4

Reklama

Související témata: