Hlavní obsah

Veterán McEnroe dohrál na turnaji ve Stockholmu

Druhý letošní start na okruhu ATP tenisové legendě Johnu McEnroeovi nevyšel. Po únorovém vítězství ve čtyřhře na turnaji v San Jose vypadl sedmačtyřicetiletý Američan se švédským partnerem Jonasem Björkmanem ve Stockholmu ve čtvrtfinále. Ve vyrovnaném pátečním utkání podlehli třetím nasazeným Simonu Aspelinovi ze Švédska a Toddu Perrymu z Austrálie ve dvou tie-breacích.

Článek

McEnroe tak přišel o možnost získat 79. deblový titul v kariéře a přiblížit se znovu v historickém pořadí australskému rekordmanovi Toddu Woodbridgeovi, jenž má na kontě 83 triumfů.

Po zápase si slavný Američan stěžoval na rozhodčího, s kterým se jako za starých časů pohádal v tie-breaku prvního setu, v němž mu s Björkmanem nestačilo k výhře ani vedení 6:3. McEnroa rozzlobilo, když hlavní rozhodčí změnil verdikt a uznal Perrymu eso, i když podle původního verdiktu šel míček do autu.

"Vrací mi to třicet let staré vzpomínky. Viděl jsem to mnohokrát, je to jediný způsob, jak se může (rozhodčí) dostat do novin. Je to ostuda. Chtěl jsem mu říct, co cítím, ale snažil jsem se krotit," řekl McEnroe po utkání. "Jsem zklamaný, ten zápas jsme měli vyhrát. Myslím, že nebyli lepší než my," dodala bývalá světová jednička.

Reklama

Související témata: