Hlavní obsah

Udělal jsem chyby. Touha byla silnější než rozum, přiznává Djokovič

Bělehrad/Praha

Takový pád rozhodně nečekal. Novak Djokovič několik měsíců nehrál kvůli problémům s loktem, svůj návrat na kurty pak ale uspěchal a na turnajích často končil hned v úvodních kolech. Teď se však dvanáctinásobný grandslamový vítěz nad sebou zamyslel, přiznal, že udělal chyby, a doufá, že se mu zase povede dostat do skvělé formy.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Novak Djokovič při tréninku.

Článek

„To, co teď prožívám, není zrovna jednoduché,“ prohlásil Novak Djokovič v rozhovoru pro srbský deník Večernje novosti. "V mém případě nešlo jen o zranění, ale svou roli sehrály také problémy s technikou, které z potíží s loktem pramenily. V týmu jsem udělal několik změn a i to ovlivnilo mou hru,“ vysvětloval srbský tenista, který po několika nezdarech propustil legendárního Andreho Agassiho a Radka Štěpánka.

„Udělal jsem mnoho chyb. Vrátil jsem se dřív, než bylo potřeba,“ uznal Djokovič, který v únoru podstoupil menší chirurgický zákrok lokte a začátkem března se už představil na turnaji v Indian Wells. Avšak tam i následně v Miami vypadl hned v úvodním kole. „Touha hrát byla silnější než rozum. Podniky v Americe jsem neměl vůbec absolvovat. Důsledkem toho byly zbytečné porážky,“ zamýšlel se dál dvanáctý hráč světa.

Vítěz dvanácti grandslamů nyní trénuje v Bělehradě a doufá, že se mu zase povede dostat do skvělé formy a vrátí se mezi nejlepší. „Snažím se být pozitivně naladěn a extrémně motivovaný. Situace je pro mě nová, ale nejsem první, koho něco takového potkalo. Roger Federer a Rafael Nadal se také dokázali vrátit po dlouhé přestávce. Rád bych je následoval.“

„Cítím se dobře. Bolesti v lokti už žádné nemám. Je jen otázkou času, kdy se mi povede dostat do formy. Ten oheň ve mně stále hoří. Teď musím několika vyhranými zápasy získat sebevědomí a pak bych mohl zase začít vyhrávat nějaké velké turnaje,“ věří třicetiletý tenista, o kterém se v poslední době také hovoří v souvislosti s poruchou příjmu potravy.

Podle švýcarského specialisty na výživu Jürga Hösliho vyřadil Djokovič ze svého jídelníčku nejen nezdravé potraviny, ale teď dokonce i ty zdravé. Nedostatek důležitých zdrojů energie pak podle něj vede k psychickým problémům. „Téma ohledně mé stravy nebudu nijak komentovat. Lidé to pak překroutí a pochopí celé jinak,“ uzavřel Djokovič, který by se příští týden měl představit na prestižním turnaji v Madridu.

Reklama

Související témata: