Hlavní obsah

Čeští tenisté se po dvouleté pauze vrátí na Hopmanův pohár

PERTH

Čeští tenisté se po dvouleté pauze vrátí na Hopmanův pohár, tradiční soutěž smíšených družstev. Organizátoři akce v australském Perthu oficiálně oznámili seznam pozvaných dvojic, na němž jsou i Tomáš Berdych a Lucie Šafářová. Životní partneři si tak poprvé v tenisové kariéře zahrají smíšenou čtyřhru. Jako obvykle se bude hrát na přelomu roku, tentokrát od 30. prosince do 5. ledna.

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Nejlepší český tenista, aktuálně jedenáctý hráč světa, bude hrát v týmu s devětatřicátou hráčkou světového žebříčku. Česká jednička Nicole Vaidišová by nemohla do Perthu přijet kvůli smluvním povinnostem na souběžné exhibici.

Český tým je nasazený jako číslo tři a do skupiny B určitě dostane Španěly, za něž by měli nastoupit osmý hráč světa Tommy Robredo a Anabel Medinaová-Garriguesová. Ve skupině A si zahrají obhájci trofeje Američané s Venus Williamsovou a Taylorem Dentem a Rusové, za něž nastoupí pátá hráčka světa Naděžda Petrovová a hrdina semifinále Davisova poháru proti USA Dmitrij Tursunov.

Pozvání ještě dostali tenisté domácí Austrálie, které bude chybět Lleyton Hewitt, Chorvaté a Korejci. Posledním účastníkem bude vítěz asijské obdoby Hopman Cupu. Korejský tým bude poprvé v historii startovat díky tomu, že turnaj sponzoruje automobilka Hyundai. "Je obtížné dostat z takto malých tenisových národů dobrého tenistu i tenistku, takže když nám letos kývli I Hjong-tchek a Čo Jun-čong, pozvali jsme korejský tým," uvedl na internetové stránce turnaje jeho ředitel Paul McNamee.

Čeští tenisté naposledy soutěž smíšených družstev hráli na přelomu let 2003 a 2004, kdy Jiří Novák a Barbora Strýcová nevyhráli ani jeden zápas ve skupině. V roce 1994 na Hopmanově poháru triumfovali Petr Korda a Jana Novotná.

Seznam pozvaných týmů podle nasazení:
Rusko (Petrovová, Tursunov), Španělsko (Medinaová-Garriguesová, Robredo), ČR (Šafářová, Berdych), USA (V. Williamsová, Dent), Chorvatsko (Ančičová, Ančič), Austrálie (Moliková, Philippoussis), Korea (I Hjong-tchek, Čo Jun-čong), vítěz Asijského Hopman Cupu.

Reklama