Hlavní obsah

Těší mě pokrok v mé hře, hledá klady po další porážce bývalá světová jednička

Madrid/Praha

I když na turnaji v Madridu prohrál už ve druhém kole, stále věří, že se vydal správným směrem. Novaku Djokovičovi se po zraněné lokte nedaří a jeho propad žebříčkem pokračuje dál. Bývalá světová jednička se snaží hledat pozitiva a nepropadat panice. „Těší mě pokrok v mé hře,“ říká třicetiletý Srb.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Novak Djokovič po prohře s Kylem Edmundem v Madridu.

Článek

Byly doby, kdy byl k neporažení. Po zranění lokte a trenérských rošádách se Novak Djokovič stále hledá. Loni ukončil předčasně sezónu, aby doléčil ruku, s níž měl vleklé problémy. Svůj návrat na kurty však uspěchal a na Australian Open vypadl už v osmifinále, kdy nemohl kvůli bolesti podat stoprocentní výkon.

A tak se rozhodl pro menší operační zákrok. Brzy po něm začal s rehabilitací, aby stihl prestižní turnaje v Indian Wells a Miami. Avšak odjížděl na ně nepřipraven a na obou prohrál hned v úvodním kole. Po těchto neúspěších se rozešel se svými kouči, Andre Agassim a Radkem Štěpánkem.

V polovině dubna se bývalá světová jednička představila na turnaji v Monte Carlu. Tam už to vypadalo na zlepšení, když se Djokovičovi povedlo dostat do osmifinále, avšak za pár dní v Barceloně opět skončil hned v úvodním kole. Teď se mu v Madridu podařilo přes první kolo přejít, ale ve druhém už byl nad jeho síly Kyle Edmund. Britský tenista ve středu dvanáctinásobného grandslamového vítěze porazil po setech 6:3, 2:6 a 6:3.

„Kyle byl v důležitých situacích lepší,“ uznal třicetiletý Djokovič na webu ATP. „Samozřejmě, že jsem zklamaný, že jsem vypadl takhle brzy, ale vidím i pozitiva. Na mé hře je vidět pokrok,“ prohlásil srbský tenista. „Existuje ještě mnoho věcí, na kterých musím pracovat, věřím, že se ještě zlepším a budu zase silný hráč.“

„Hraju tenis už tolik let a dosáhl jsem mnoha úspěchů. Snažím si je připomínat, jsem za ně moc vděčný. Nikdo mě nenutí, abych pokračoval v kariéře, ale sám to chci. Tenis mě baví, stále mě dělá šťastným,“ uzavřel dvanáctý hráč světa, který se příští týden chystá na turnaj do Říma.

Reklama

Související témata: