Hlavní obsah

Talentovaný Němec řádí na antuce. Je to neuvěřitelné, říká po druhém titulu v řadě

Madrid/Praha

Tak tomu se říká jízda. Alexander Zverev na turnaji v Madridu neztratil ani jeden set a bez nejmenších problémů si došel pro svůj osmý titul v kariéře. Jednadvacetiletý Němec kraloval na antuce již před několika dny, kdy vyhrál v Mnichově a nyní by rád uspěl i v Římě, kde bude tento týden v roli obhájce.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Alexander Zverev s trofejí z turnaje v Madridu.

Článek

Ve skvělé formě je v posledních týdnech Alexander Zverev. Jeden z největších talentů současnosti nyní válí na antuce. V dubnu se v Monte Carlu probojoval do semifinále, začátkem května ovládl turnaj v Mnichově a minulou neděli kraloval v Madridu. Během dvou týdnů tak ke svým šesti titulům z okruhu ATP přidal další dva a stal se jedním z favoritů blížícího se French Open.

V Madridu jednadvacetiletý tenista neztratil ani set. Ve finále si poradil s Rakušanem Dominicem Thiemem dvakrát 6:4 a svou momentální neporazitelnost prodloužil na devět zápasů. „Získat dva tituly ve dvou týdnech je neuvěřitelné,“ prohlásil po utkání na webu BBC Zverev.

„Je to můj druhý letošní titul na antuce a momentálně neumím najít slova, která by vyjádřila mé nadšení. Hrál jsem tady vynikající tenis a jsem nesmírně šťastný,“ rozplýval se německý mladík dál, který si letos zahrál už třetí finále. Neúspěšný byl jen v tom prvním v Miami, kdy ho po velké bitvě udolal Američan John Isner.

Tento týden může Zverev na své perfektní výsledky navázat v Římě, kde bude obhajovat loňský titul. „Je to pro mě velká motivace. Doufám, že v Římě budu v těchto výkonech pokračovat,“ přeje se třetí hráč světa, který zůstává nohama na zemi. „Abych se dostal na úroveň Rogera Federera a Rafaela Nadala, tak na sobě musím ještě hodně pracovat,“ uzavřel Alexander Zverev.

Reklama