Hlavní obsah

Nadal označil po prohře Berdycha za hlupáka

MADRID

Tomáš Berdych upadl v pátek na tenisovém Masters v nemilost u madridských diváků, když vyřadil jejich miláčka Rafaela Nadala. Po překvapivém vítězství 6:3 a 7:6 vyprovodil z kurtu českou jedničku hromový pískot desetitisícového hlediště, který vyvolal Berdych přiložením ukazováku na ústa po posledním míči.

Článek

Ke gestu věnovanému obecenstvu tenistu podle jeho slov vyprovokovali diváci opakovanými ovacemi při jeho chybách, třeba po nepovedeném prvním podání.

"Chápu, že chtějí, aby vyhrál on, ale tohle není Davis Cup. Tam se s něčím takovým počítá, ne ale na takovémhle turnaji. Diváci by měli přijmout, že může vyhrát i soupeř," řekl jednadvacetiletý Berdych. Posunek mu ostře vytknul i soupeř, když si nad sítí podali ruce. "Řekl mi: 'Jseš zlý člověk'," prozradil český tenista.

Nadal dokonce pro španělskou televizi označil Berdycha za hlupáka. Na tiskové konferenci své poznámky vysvětlil tím, že podpora domácích hráčů na turnajích je normální, a připomněl, jak při vzájemném duelu v České republice při Davisově poháru dokázal obdobnou nepřízeň diváků překonat.

Nadalův styl mu sedí

"Hlediště tam reagovalo úplně stejně a já jsem na to nic neřekl," uvedl Nadal. Dodal, že stejné to bylo i minulý týden ve Stockholmu, kde jej porazil Joachim Johansson. "Když hrajete proti domácímu hráči, je to normální, je to dobré pro atmosféru při tenisu i hru jako takovou, protože vás publikum povzbuzuje. Podle mě byli diváci vynikající," dodal.

Až pak se hráči věnovali zápasu, ve kterém Berdych diktoval tempo a tvrdými údery se snažil držet soupeře daleko za základní čárou. "Když hraje svůj nejlepší tenis, všechno doběhne a vrací neuvěřitelné míče, ale nevzpomínám si, že bych ho viděl hrát jinak," řekl Berdych. "A mě takový styl sedí, když soupeř běhá vzadu a jen vrací míče přes síť," dodal po třetím vítězství ve vzájemném utkání za sebou.

Poražený druhý hráč světového žebříčku sportovně uznal, že si Berdych vítězství zasloužil. "Předvedl, proč je jedním z nejlepších na světě a proč má na dosah první světovou desítku. Hrál moc dobře a porazil mě, i když jsem také nehrál špatně," řekl Nadal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články