Hlavní obsah

Berdych podlehl v madridském semifinále Gonzalezovi

MADRID/CURYCH

Po výhrách nad Andym Roddickem a Rafaelem Nadalem se Tomáši Berdychovi nedařilo a jeho působení na turnaji v Madridu skončilo. Český tenista v semifinále podlehl hladce 1:6 a 3:6 Chilanovi Fernandu Gonzalezovi, proti němuž si v průběhu zápasu nevypracoval ani jeden brejkbol.

Článek

Jednadvacetiletý Čech tak potvrdil, že se mu proti dvojnásobnému olympijskému medailistovi z Atén dlouhodobě nedaří, prohrál s ním i v třetím vzájemném duelu. Desátý hráč světa Gonzalez dnes svého souseda v žebříčku porazil jeho vlastními zbraněmi - dělovým servisem, tvrdými a přesnými forhendovými údery od základní čáry.

Berdychovi se na rozdíl od minulých dvou zápasů v Madridu nedařilo, často chyboval a nebyl schopen čelit tlaku soupeře. Utkání k radosti španělských fanoušků, které si Berdych znepřátelil utišujícím gestem po utkání s Nadalem, skončilo za 52 minut jasnou výhrou Gonzaleze.

Rodák z Valašského Meziříčí si znovu po zápase postěžoval na chování fanoušků, kteří ho přivítali bouřlivým pískotem, jenž jim vydržel po celý zápas. "Bylo to jako zlý sen. Nikdy jsem nic takového nezažil, tohle nemá nic společného s normálními tenisovými fanoušky," uvedl Berdych. Do utkání vstoupil dvojchybou, kterou většina diváků přivítala hromovým jásotem.

Porazil Nadala a schytal to

Opora českého daviscupového týmu si však nemyslela, že španělské fanoušky vyprovokovala k chování nad rámec zvyklostí. "Podle mě jsem neprovokoval ani jednoho člověka v hledišti. Mojí jedinou chybou asi bylo, že jsem porazil Nadala," poznamenal Berdych, jenž nicméně ocenil kvality Gonzaleze.

Ten byl rád, že si publikum vybralo za objekt svého nepřátelství Berdycha a ne jeho. "Myslím, že to měl hodně těžké už v momentě, kdy přišel na kurt a dostalo se mu takového přivítání od deseti tisíc fanoušků. Měl jsem štěstí, že fandili mně. Hrál jsem neuvěřitelně dobře," dodal Chilan.

Jeho soupeřem v nedělním finále bude Roger Federer, jenž po exhibici v druhém setu vyřadil Davida Nalbandiana. Švýcarovi tak zbývá pouze jedno vítězství k tomu, aby získal svůj premiérový titul na španělské půdě. čtvrtý nasazený Argentinec s ním dokázal držet krok jen v první sadě, kterou po zaváhání při svém podání v desáté hře prohrál 4:6. Druhý set byl již jasnou záležitostí Švýcara, jenž svému argentinskému rivalovi nadělil "kanára".

Čtyřnásobnému wimbledonskému vítězi Federerovi se tak podařilo Nalbandiana porazit letos potřetí a poprvé v kariéře s ním po dnešku má pozitivní zápasovou bilanci 7:6. Tenisový fenomén z Basileje vyhrál 18. zápas za sebou a 81. duel letos celkově, čímž vyrovnal svůj výsledek z minulého roku.

Hantuchová letos poprvé ve finále

Ruská tenistka Maria Šarapovová postoupila letos pošesté do finále turnaje WTA, Daniele Hantuchové se to v Curychu podařilo poprvé v sezóně. Slovenka tak překazila rýsující se ruské finále, protože vyřadila Světlanu Kuzněcovovou ve dvou setech 6:4 a 6:2.

Šarapovová, úřadující šampiónka z US Open, porazila v semifinále Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska 7:6 a 6:2. Druhý zápas byl ještě kratší a Hantuchová si vybojovala účast ve finále turnaje druhé nejvyšší kategorie Tier I po více než čtyřech letech. Právě v roce 2002 získala v Indian Wells svůj dosud jediný titul.

MADRID:
Dvouhra - semifinále:
Gonzalez (10-Chile) - Berdych (11-ČR) 6:3, 6:1, Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (4-Arg.) 6:4, 6:0.
CURYCH:
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Srebotniková (Slovin.) 7:6 (7:3), 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články