Hlavní obsah

Legenda na kolenou. Becker prodává své trofeje, kolik za ně získá?

Doby, kdy se jeho jméno skloňovalo výhradně v souvislosti s tenisovými úspěchy, jsou dávno pryč. Legendární Boris Becker se ocitl před bankrotem. Milióny dolarů od něj požaduje řada věřitelů, celková dlužná částka se má podle odhadů šplhat až k hranici 1,5 miliardy korun! Padesátiletá německá legenda tak musela vyhlásit osobní bankrot, a aby aspoň část dluhů umořila, rozhodla rozprodat své trofeje. Do světa jich Němec hodlá poslat dohromady jednaosmdesát.

Foto: Sport.cz

Boris Becker jako nejmladší tenista v historii vyhrál slavný Wimbledon

Článek

Informaci o problémech šestinásobného grandslamového vítěze přinesl německý deník Bild, podle kterého se mezi relikviemi objeví i dva ze tří nejcennějších pohárů za triumfy ve Wimbledonu. A to zdaleka není vše. Zámožní zákazníci se mohou těšit na pohár za Beckerovo vítězství na US Open v roce 1989. Ušetřena nezůstane ani trofej za Davisův pohár.

Becker během své úspěšné kariéry vyhrál na okruhu ATP 49 titulů, šestkrát ovládl grandslamové turnaje, dodnes mu patří rekord nejmladšího hráče, který vyhrál jako sedmnáctiletý slavný Wimbledon.

Bývalá světová jednička si na turnajích vydělala přes 550 miliónů korun, další stovky přitekly díky lukrativním reklamním smlouvám a dalším sponzorům. To všechno je však pryč. Zajímá vás, na kolik si bývalý kouč Novaka Djokoviče svých pohárů cení?

Wimbledonský pohár8000 libercca 227 tisíc korun
trofej za US Open5000 libercca 142 tisíc korun
trofej za Davis Cup4000 libercca 113 tisíc korun

Reklama