Hlavní obsah

Skifařský šampión Synek se na MS s Drysdalem neutká

Wellington

Veslař Ondřej Synek při obhajobě titulu na zářijovém mistrovství světa v Plovdivu nenarazí na svého tradičního velkého rivala Mahého Drysdalea. Dvojnásobný olympijský vítěz a pětinásobný světový šampion se nedostal do novozélandské nominace na skifu a představí se v párové čtyřce. Se Synkem místo devětatřicetileté legendy změří síly Robert Manson.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český skifař Ondřej Synek.

Článek

Osmadvacetiletý Manson startoval na skifu na mistrovství světa už v loňské sezoně, kterou Drysdale po olympijském triumfu v Riu de Janeiro vynechal. Poté, co během sezony zajel světový rekord, měl být Manson jedním z favoritů. Před šampionátem v Sarasotě se však zranil a skončil pátý, zatímco Synek vybojoval na Floridě pátý světový titul.

V letošním roce Drysdale s Mansonem o nominaci do skifu dlouho bojovali. Na základě výsledků červencového Světového poháru v Lucernu, kde Manson vyhrál a Drysdale dojel čtvrtý, a také jejich výkonů v tréninku připadlo místo v elitní lodi mladšímu z novozélandských veslařů.

Drysdale bude usilovat o první medaili ve vícečlenné posádce, musí se však rychle sžít s novými parťáky. "Musím si zvyknout na změny. Přehodit rytmus a přizpůsobit se posádce," řekl rodák z Melbourne, který má kromě pěti titulů z MS i tři stříbrné medaile na skifu.

Reklama

Související témata: