Hlavní obsah

Hewittova přítelkyně Clijstersová nebyla šokována

MELBOURNE

Je to vůbec možné, ptají se šokovaná australská média, píšící o vyřazení obhájce wimbledonského titulu Lleytona Hewitta. Z místa, které mu před rokem leželo u nohou, ho vyhnal chorvatský obr Ivo Karlovič. Aspoň přepsal historii, ironicky hodnotí list The Australian. Hewitt je prvním obhájcem titulu v moderní open-éře, který vypadl hned v úvodu.

Foto: ČTK/AP

Kim Clijstersová hájila svého přítele Lleytona Hewitta.

Článek

The Australian také s odkazem na Chorvatovy tělesné proporce (208 cm a 98 kg) píše o souboji Davida a Goliáše, Jackie Chana a Lennoxe Lewise...

Sydneyský deník The Daily Telegraph přinesl fotky bezradného Hewitta přes celou první i poslední stránku s nadpisy "Má to za sebou" a "Lleytonův ufňukaný konec." Deník Age z Melbourne se zase pustil po stopách, které zapříčinily Hewittův debakl. "Zápasil s formou už od prohry ve třetím kole French Open. Až dosud nicméně platilo, že proti debutantům na grandslamu v prvním kole je jeho vítězství zaručeno. Hořké zklamání přišlo po zveřejnění detailů kontroverzní žaloby s ATP a krátce po jeho sesazení z tenisového trůnu," napsal list Age.

Několik zajímavostí o Karlovičovi
1. Má úctyhodné parametry. S 208 centimetry je nejvyšším hráčem ve Wimbledonu, navíc váží téměř metrák.
2. Poprvé hrál v devíti letech, doma v Záhřebu.
3. Jeho vzorem je kolega z chorvatského daviscupového týmu Goran Ivaniševič, wimbledonský vítěz.
4. Souboj s Hewittem byl jeho prvním grandslamovým utkáním. Nikdy předtím se do turnaje 'Velké čtyřky' nekvalifikoval.
5. Do včerejšího souboje odehrál jen deset turnajů na okruhu ATP.
6. V kvalifikaci porazil Dmitrije Tursonovova, Juana-Pabla Guzmana a Stefana Pescosolida.
7. Ve světovém žebříčku je až 203., nejvýše byl před rokem - na 175. místě.

Měl by hledat útočiště u Kim

Hewitt se soudí s hráčkou asociací o milion a půl dolarů za poškození dobrého jména. ATP mu totiž dala pokutu za neúčast při povinném televizním rozhovoru loni na turnaji v Cincinnati. Za to, že se Hewittovi neomluvila, australský tenista záležitost předal k soudu.

List Age rovněž připomněl, že Hewitt v poslední době hodně měnil trenéry. Před dvěma týdny se rozešel s Jasonem Stoltenbergem a nahradil jej Roger Rasheed. V roce 2001 ukončil spolupráci s Darrenem Cahillem, jenž nyní pracuje s Američanem Andrem Agassim.

Australský vítěz Wimbledonu z roku 1958 Ashley Cooper přispěchal s dalším vysvětlením, proč Hewitt vyhořel. "Potřebuje se zbavit rodinného pouta a stát se sám sebou. Fakt, že jeho matka i otec s ním pořád cestují a dohlížejí i na trénink, zvyšuje napětí. Není to pro něj dobré," nabádal Cooper dvaadvacetiletého krajana.

Zmínil se rovněž o Hewittově přítelkyni, belgické tenistce Kim Clijstersové, u níž by prý měl hledat útočiště. "Potřebuje někoho, kdo jej uklidní. Měl by si chodit k ní pro podporu a ne k rodičům Glynn a Cherilyn," dodal Cooper.

Clijstersová hájila přítele

Právě Clijstersová se na tiskové konferenci po svém hladkém vítězství v prvním kole (6:0, 6:0 s Rossanou Neffovou-De Los Riosovou) vyjádřila, že není výpadkem svého přítele šokována. "Nepřekvapuje mě to. Moc dobře vím, jak těžké je projít úvodními koly. Když má váš protivník svůj den, prostě nezmůžete nic," řekla dvacetiletá Belgičanka na Hewittovu obhajobu.

Reklama