Hlavní obsah

Všichni čeští kanoisté a kajakářky jsou v semifinále MS slalomářů

Praha

Stoprocentně úspěšní byli čeští vodní slalomáři v dnešních kvalifikacích na mistrovství světa v Riu de Janeiro. Na olympijském kanále hned z 1. kola postoupili do pátečního semifinále všechny kajakářky v čele s mistryní světa z roku 2015 Kateřinou Kudějovou a kanoista Lukáš Rohan. Jeho týmoví kolegové Vítězslav Gebas a Tomáš Rak využili druhou šanci. Kajakáři a kanoistky mají kvalifikaci ve čtvrtek.

Foto: Martin Hladík

Kateřina Kudějová na trati kvalifikace mistrovství světa v Riu.

Článek

Z kajakářek si nejlépe vedla Kudějová, která díky čisté jízdě obsadila šestou příčku. Na vítězku kvalifikace Jessicu Foxovou z Austrálie ztratila bezmála čtyři sekundy. Do postupové dvacítky se vešly i dvanáctá Barbora Valíková a sedmnáctá Veronika Vojtová.

Třiadvacetiletý Rohan potvrdil, že by měl být podle světového žebříčku aktuálně nejlepším českým kanoistou. V úvodní kvalifikační jízdě obsadil osmnáctou příčku, což ho zařadilo mezi přímo postupující. Jel sice čistě, ale na nejrychlejší slovenskou legendu Michala Martikána ztratil přes pět sekund.

Bronzový medailista z ME Rak i čtvrtý muž olympijského závodu Gebas skončili v prvním kole pod čarou a museli se na trať vydat znovu. Druhé kolo lépe sedlo Gebasovi, který se na rozdíl od toho prvního vyhnul "šťouchu" a skončil čtvrtý. Rak rovněž po čisté jízdě uzavřel postupovou desítku z druhého kvalifikačního kola.

Reklama